• Boris dagliga blogg

Söndagen den 24:e december 2017.

Lucka nummer 24 i julkalendern


Det blev familjen istället för uppesittarkväll med fotboll.
Vägen ligger öppen för Manchester City.
Barcelona vinner över Madrid för andra dagen i rad.
GOD JUL!

FOTBOLLSHISTORIA:
1938: Chelseas lägsta publiksiffra.
1956: Denis Law debuterar.


FÖDDA IDAG:
Inge, Nacka.

DAGENS TRÖJA
TURKIETs förstatröja i EM 2008

Sankt Nikolaus var en ärkebiskop som blev bl a barnens skyddshelgon och förebild för vår jultomte. Han var från Myra i nuvarande Turkiet, och de senaste jularna har denna turkiska, röda landslagströja varit min jultröja.

Det blev familjen istället för uppesittarkväll med fotboll.


Uppesittarkväll och dag i fotbollens tecken var inte riktigt det vi i vår familj sysslar med, men jag passade på att se lite Premier Leaguefotboll under tidiga eftermiddagen och givetvis har jag kollat på resultat. Det fanns väl inget som är direkt värt att höja på ögonbrynen för. Manchester City slog ett nytt rekord. Det gör de ju för varje seger de tar i ligan. Att besegra ett bottenlag som Bournemouth var inga större problem. En vanlig dag på jobbet gav ett ”vanligt” segerresultat (åtminstone för City) 4-0 och rekordet i Premier League ligger nu på 17 raka segrar.
 

Vägen ligger öppen för Manchester City.


Övriga Premier League hade inget speciellt, mer än att Watford för stunden är Premier Leagues sämsta lag med tanke på de senaste resultaten och sedan så drag Manchester City ifrån då alla de jagande lagen i toppen nöjde sig med oavgjort och en poäng. Chelsea nöjde sig med 0-0 mot Everton och Manchester United fortsatte veckans dåliga trend med att släppa till 2-2 mot Leicester på tre minuters övertid. Och då var dessutom Leicester bara tio man.
 

Barcelona vinner över Madrid för andra dagen i rad.


Den mest sedda klubblagsmatchen gick redan tidigt på Lilljulafton. Det var den match som kallas El Clásico och jag vet inte om den var så klassisk. Barcelona gjorde prosessen kort med Real Madrid och vann med 3-0. Så trenden från dagen innan att Barcelonalag slår Madridlag håller sig. Segern betyder att Barca leder med nio poäng före lillebror i Madrid och är hela 14 poäng före Real. Det ser svårt ut att komma ifatt Barcelona. Slutligen så besegrade Juventus Roma med 1-0 i toppen av Serie A. Men Juve ligger fortfarande ett poäng efter Napoli i tabelltoppen.
 

GOD JUL!


Då jag inte ser någon stor fotbollsdag på julafton så kan det vara stvårt att kommentera resultat och regelbrott i morgon. Alltså avslutar jag med att önska alla en God Jul!

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 24:e december.

1938 lite publik på julafton

 
Förr var det inte ovanligt att fotboll spelades på julafton. Så gjordes 1938 på Stamford Bridge i London. Chelsea låg på 20:e plats och slutade så småningom där, vilket gjorde att de precis klarade sig kvar. Idag 1938 mötte de ligatrean Liverpool. Chelseas 4-1 seger bidrog till att de klarade sig kvar och att Liverpool så småningom rasade till elfte plats. Men det var detta med publiken. Inte nog med att det var julafton. Det hade snöat också, så det var bara 6 801 åskådare, och detta är bottenrekord för alla matcher Chelsea någonsin har spelat hemma i en toppligamatch.

1956 Laws julklapp


Denis Law heter en före detta fotbollsspelare som blev stor i Manchester. Han var två sejourer i City och däremellan hann han med 309 matcher i United. Men det var idag 1956 som var han stora dag. Han var 16 år och hade kontrakt med Huddersfield efter det att manager Andy Beattie fått hans namnunderskrift året innan. Huddersfield besegrade Notts County med 2-1. Denis gjorde inte mål i sin första match, men han gjorde 237 mål i sin karriär och det är mål i varannan match. I Skottland landslag gjorde han 30 mål på 57 matcher.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 24:e december.

71 år Inge EJDERSTEDT född 1946 i Lenhovda i Småland
Mittfältare
23 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare:
Målerås IF (1960-63),
Åtvidabergs FF (1964-66),
Östers IF (1967-70),
R.S.C. Anderlecht (1970-74),
Östers IF igen (1974-76).

Han blev 45 år Lennart ”Nacka” SKOGLUND född 1929 i Katarina församling, Stockholm och dog den 8 juli 1975 i sin lägenhet på Katarina Bangata 42 på Södermalm i Stockholm.
Anfallare
11 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare:
BK Stjärnan (1943-44),
Hammarby IF (1944-49),
AIK (1949-50),
Inter (1950-59),
Sampdoria (1959-62),
Palermo (1962-63),
Hammarby IF igen (1964-67),
Kärrtorps BK (1968).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv