• Boris dagliga blogg

Söndagen den 10:e september 2017.

Tungt att vara ett topplag från Liverpool!
Watford, Brighton och Stoke var glädjande.
Bayern förlorade och Babiana ska döma.


FOTBOLLSHISTORIA: 
2005: Sunderlands 20:e raka förlust i Premier League.
2010: Askri sydnabock i cupmatch, men stjärna på YouTube.
FÖDDA:
Andreas, Laurent

Tungt att vara ett topplag från Liverpool!


Det var ganska många matcher som avklarades igår. Min koncentration på Premier League, med laguppställningar, statistik och rörliga bilder från matcherna finns på denna site under Premier League 2017/18. Några saker från omgång 4 är att det gick åt helvete för Liverpool. Två lag från staden förlorade sammanlagt med 8-0. Visst fick Liverpool FC en man utvisad i första halvlek, men trots att man har en man mindre så får det inte rasa iväg till 0-5, även om det var Manchester City man mötte. Evertons 0-3 förlust mot Tottenham var inte lika stor, men Everton spelade hemma. Man får säga vad man vill, men jag tror att Wayne Rooneys fyllekörning i veckan påverkade uppladdning och spel på ett negativt sätt.
 

Watford, Brighton och Stoke var glädjande.


Till glädjeämnena måste först sägas att mitt favoritlag Watford finns med och slåss i toppen av tabellen. De åkte till Southampton och båda lagen var obesegrade. Det är inte Southampton längre. 2-0 till Watford. Brighton gjorde äntligen mål och det blev 3-1 mot West Bromwich. Birminghamlaget var också obesegrade i de tre första matcherna. Slutligen så var det positivt för ligan att Stoke lyckades sätta lite käppar i hjulet för Manchester United. De åkte på sin första poängförlust med resultatet 2-2. Manchester leder tabellen. Först United och på lite sämre målskilnad City.
 

Bayern förlorade och Babiana ska döma.


I de andra ligorna så är det främst två resultat som väcker förundran och sätter lite hopp till en jämande toppstrid. Real Madrid fick bara 1-1 hemma mot Levante. Än värre gick det i Bundesliga för Bayern München. De åkte på förlust mot Hoffenheim med 0-2. På tal om Bundesliga så finns det en match idag som tilldrar sig lite större intresse. Det är mötet mellan Hertha Berlin–Werder Bremen. Inte för att det skulle vara något speciellt med dessa två lag utan för att domaren heter Bibiana Steinhaus. Det blir första gången en kvinna dömer en Bundesligamatch. Lycka till!

FOTBOLLSHISTORIA från den 10:e september

2005: Sunderlands sista Premier Leagueförlust som ger ett föga avundsvärt rekord.


Chelsea var Sunderlands motståndare i dagens Premier Leaguematch 2005. Det blev 2-0 till Londonlaget och samtidigt slog Sunderland ett negativt Premier Leaguerekord med 20 raka förluster. Den 18:e januari 2003 vann Everton över Sunderland. Sedan blev det idel förluster och Sunderland åkte ur Premier League med 14 raka förluster. Nere i Division One klarade laget sig bra och till säsongen 2005-06 var de tillbaka i Premier League. Det startade dock med sex raka förluster och ett rekord på 20 raka Premier Leagueförluster innan trenden bröts och det först blev oavgjort mot West Bromwich innan första segern kom över Middlesbrough med 2-0. Tyvärr för Sunderland så blev det ett återfall under säsongen till poänglösa matcher och våren 2006 åkte man ner i till det som nu kallades Championship League.

2010 Khalid Askri blir stjärna fast på en blunder.


FAR Rabat spelade mot Maghreb Fez idag 2010 i den marockanska turneringen Coupe du Trône. FAR Rabats målvakt Khalid Askri hade precis som motståndarens målvakt hållit tätt och det tvingades till straffar för att matchen skulle avgöras. En av straffarna ”räddar” Askri, reser sig upp och slår sig för bröstet. Denna gest gör han mot publiken och ser inte att bollen fick en märklig skruv vid räddningen. Långsamt tar den sig över mållinjen och domaren kan inget annat än att döma mål. Rabat förlorar matchen, men Askris straffmiss hamnar snabbt på YouTube och snabbt en stor favorit.

FÖDDA IDAG

49 år Andreas HERZOG född 1968 i Wien, Österrike
Mittfältare
103 landskamper för Österrike.
Klubbar som spelare: 
1986 till 2004
Rapid Wien,
First Vienna (lån),
Werder Bremen,
Bayern München,
Werder Bremen igen,
Rapid Wien igen
och Los Angeles Galaxy.
Lag som tränare:
2005 till idag
Österrike (hjälptränare),
Österrike (ass. tränare),
Österrike U21,
USA (ass. tränare)
och USA U-23

32 år Laurent KOSCIELNY född 1985 i Tulle, Frankrike
Försvarare
49 landskamper för Frankrike.
Klubbar som spelare:
1993 till idag
Guingamp,
Tours,
Lorient
och Arsenal.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv