• Boris dagliga blogg

Söndagen den 27:e augusti 2017.

Kort sammandrag av gårdagens forboll.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1938: Grunden i Evertons klubbmärke kommer till.
2001: Jaap Stam lämnar Manchester United under mystiska omständigheter.

FÖDDA:
Örjan, Rene, Dietmar, Deco, Sulley.


DAGENS TRÖJA
NEWCASTLE UNITEDs förstatröja 2007/09

Om det är Newcastle som var bra igår eller West Ham som är dåliga vill jag låta vara osagt, men segern med 3-0 var den största i Premier League igår så därför bär jag denna tröja idag.

Tidspress gör att det blir ett kort sammandrag av gårdagens forboll.

Premier League: Manchester United säkert i topp utan att ha släppt in något mål på tre matcher, fast det blev ”bara” två mål framåt på Leicester. Newcastle tog första segern och West Ham åkte dit med 3-0 på St James´. Är West Ham bottenlaget eller blir det bättre då de får spela hemmamatcher. Det var tredje förlusten och bortamatchen i rad.

League Championship: Här finns för mig det stora glädjeämnet i gårdagens matcher. Cardiff City tog sin femte raka seger. 21 igår över QPR. Walesarna är enda laget på full poäng; 15.

Serie A: Juventus går på och vinner. De har öppnat med två raka segrar. Det har även Inter och då hade de en tuuf bortamatch som får räknas som en av många toppmatcher. Milanoklubben var i Rom och lyckades slå Roma med 3-1.

LaLiga: Båda tilltänkta topplagen Barcelona och Atletico Madrid vann borta mot Alaves respektive Las Palmas, så här blir det inte många andra lag förutom Real Madrid som blandar sig i toppen.
Allsvenskan: En match och den tredje på rad som inte Eskilstuna förlorar. 0-0 mot Hammarby och nu är inte Eskilstuna avsågat längre.


Bundesliga: Två omgångar är spelade och tre lag har tagit full poäng. Bayern München, Borussia Dortmund och Hamburg. Så här är det de gamla vanliga topplagen.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1938 Evertons klubbmärke.
2001 Stam till Lazio.

1938 Evertons klubbmärke.


Evertons sekreterare Theo Kelly hade suttit och filat på ett klubbmärke till Everton och idag togs det emot och började användas av anställda inom kubben. På spelartröjorna dröjde det till 1978 innan man använde detta klubbmärke. Kelly hade jobbat i fyra månader med att få till detta märke. Han använde en fyr eller Prince Rupert's Tower som det heter. Det är ett litet torn från 1787 som står i Browside Gardens i Liverpool. Det anses vara hjärtat i Everton. Till detta infogades två lagerkransar för segrar och ära och Evertons slagord ” Nil satis, nisi optimum” som betyder ungefär ”Inget är bra utom det bästa”.

2001 Stam flyttas eller flyttades?


Många påstår att Alex Fergusons största misstag var att idag sälja sin nederländske back Jaap Stam till Lazio. Under de tre säsonger mittbacken Stam fanns i Manchester United vann de tre Premier League, en FA-cup och ett Champions League-mästerskap. England's Professional Footballers' Association plockade ut Stam i säsongens startelva alla tre år han spelade i England.

Problemet var att Jaap skrev på sin biografi och i den anklagade han Ferguson för att ha sagt till sina spelare att de ska kasta sig mer omkull i Europa matcher för att få fördelar. Stam hade också ett litet kapitel om att värvningen av honom från PSV Eindhoven inte riktigt följde UEFAs värvningsregler. Två veckor efter de att dessa delar ab boken blev kända befann sig Stam i Italien och Lazio. Ferguson förklarade detta med att de 16,5 miljoner pund som Lazio bjudit var så fantastiskt bra att han inte kunde säga nej.

FÖDDA IDAG

75 år Örjan PERSSON född 1942
Mittfältare 
48 landskamper för Sverige.

51 år Rene HIGUITA född 1966
Målvakt
Spektakulär målvakt med bl a ”Skorpionen” och som gjorde 29 mål under sin karriär.
68 landskamper för Colombia.

44 år Dietmar HAMANN född 1973
Mittfältare
13 U- och 59 A-landskamper för Tyskland.

40 år DECO Anderson Luís de Souza född 1977
Mittfältare 
Född brasilianare men spelade 75 landskamper för Portugal.

33 år Sulley MUNTARI född 1984
Mittfältare
84 landskamper för Ghana.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv