• Boris dagliga blogg

Lördagen den 17:e juni 2017.

Att kunna göra mål i fotboll är inte de svenska lagens speciallitet.
Polen förlorade.

GÅRDAGENS SKVALLER
Cristiano Ronaldo, Kurt Zouma.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1902: Norwich City FC grundas.
1962: VM-finalen mellan Brasilien och Tjeckoslovakien.
1994: Diana Ross öppnar fotbolls-VM med en praktmiss.
2003: David Beckham väljer nr 23 i Real Madrid.

FÖDD IDAG:
Alex, Jordan.

DAGENS TRÖJA

Att kunna göra mål i fotboll är inte de svenska lagens speciallitet.


Äntligen sommaravslutning, åtminstone för barnen. Detta borde ju firas med det svenska U-21 laget och deras debut mot England. Själv hade jag tid att spela Padel. Det var tur så att jag slapp se eländet som löper som en röd tråd genom i stort sett alla svenska landslag i Fotboll. Varför kan inte svenska fotbollsspelare, pojkar, herrar och damer, lära sig att göra mål. Inte ens straffar hjälper till för att göra ett mål. Det är uselt.
 

Polen förlorade.


Fast uselt är väl också vad man säger om hemmalaget Polens premiär. Laget hade allt förspänt för en succé. Redan efter en minut hade de gjort 1-0, men sedan var det stopp. Jag passade på att titta lite på matchen då jag kom hem från min aktivitet och jag kan inte säga att de var orättvist att Slovakien både kom ifatt och gick förbi. 2-1 slutade det, och det betyder att Slovakien leder gruppen, med mållösa Sverige och England på delad andraplats och sist hemmanationen Polen.

GÅRDAGENS SKVALLER

Cristiano Ronaldo vill lämna Real Madrid


Real Madrids superstjärna Cristiano Ronaldo, 32, vill lämna Spanien då han står åtalad för skattebrott, enligt A Bola.
I dagarna stod det klart att Cristiano Ronaldo åtalas för skattebrott.
32-åringen misstänks för att ha undvikit att betala 14,7 miljoner euro i skatt mellan 2011 och 2014.
Nu skriver portugisiska tidningen A Bola att Ronaldo är mycket irriterade över utredningen mot honom och att han meddelat Real Madrid att han vill lämna landet.
Enligt uppgifterna är Ronaldos beslut definitivt.
Tidigare har det ryktats om att det finns flera klubbar som är redo att betala 1,75 miljarder kronor för Ronaldo.

Kurt Zouma kan lämna Chelsea för Sevilla


Chelseas mittback Kurt Zouma jagas av spanska toppklubben Sevilla, enligt uppgifter.
Kurt Zouma, 22, är ute efter mer speltid för att öka sina chanser att komma med i Frankrikes VM-trupp nästa sommar.
Nu skriver Diario de Sevilla och ABC de Sevilla att mittbacken kan flytta till La Liga.
Sevilla vill värva Zouma från engelska storklubben Chelsea.
Den nye tränaren Eduardo Berizzo och sportchefen Oscar Arias är helt överens om att Zouma vore en strålande värvning.
Zouma i sin tur är öppen för en övergång, enligt uppgifterna.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Måndagen den 19:e oktober skaffade jag denna den 591:a tröjan i samlingen. Det var min 61:a födelsedag och mina döttrar Frida och Ebba var med mig i Köpenhamn. Min present var konsertbiljett till Imagine Dragons på Forum, men innan dess hann vi äta på Jensens böfhus och ett besök på Uniport. Där hade jag tänkt skaffa mig tredjetröjan hos Norwich, men den fanns bara i M, så det fick bli hemmatröjan.

Detta är den femte modellen Errea tagit fram till Norwich. Alltid i gult och grönt när det gäller hemmatröjan, men det är ganska stora variationer. I år har det blit extra mycket grönt. Det liknar nästan Newton Heath som Manchester United hette i tidigt skede. De hade gula och gröna tröjor som var tudelade. Aviva har funnits med sedan 2008. En tröja tillverkade av italienare innebär att denna är en storlek större än mina vanliga XL. Men då passar den utmärkt.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1902 Norwich.
1962 VM-final.
1994 Diana Ross i VM.
2003 Beckham blir spanjor

1902 Norwich City bildas

 
Norwich CEYMS F.C. var ett fotbollslag som grundades 1988. CEYMS står för Church of England Young Men's Society. Idag 1902 var kaptenen och vice kaptenen ur denna klubb på Criterion Cafe. De tyckte att ambitionen inte var tillräckligt stor så de bestämde sig för att starta en egen fotbollsklubb. Det blev Norwich City FC. Efter två amatörår blev klubben professionell. Mest beroende på att de uteslöts ut amatörligan för att vissa spelare hade fått lite betalning. 1921 kom de med i proffsligan och 1992 var de med i första Premier League.

1962 Brasilien – Tjeckoslovakien

 
På Estadio Nacional i Santiago i Chile spelades idag 1962 den sjunde VM-finalen i fotboll. 56 länder hade kvalat och 16 var med i turneringen. Finalen stod mellan de regerande världsmästarna Brasilien och Tjeckoslovakien. Josef Masopust gav tjeckerna ledningen efter en kvart, men sedan var det bara Brasilien. Pelé hade skadat sig redan i andra matchen men det fanns spelare som Amarildo, Zito och Vava som kunde göra mål. 3-1 slutade finalen och för andra och senaste gången hade en nation försvarat sitt världsmästerskap.

1994 VM i USA

 
Första matchen i fotbolls-VM i USA spelades idag 1994 på Soldier Field i Chicago. Tyskland vann över Bolivia med 1-0 och målet gjordes av Jürgen Klinsmann. Fast det som de flesta kommer ihåg är invigningen. Efter ett tal av Oprah Winfrey presenterade hon Diana Ross som framförde sin nya singel "I'm Coming Out". Under låten skulle Ross lägga en straff så att målet rämnade då bollen träffade nätmaskorna. Det var då bloopern kom. Diana Ross sköt så illa att bollen gick långt utanför mål, men målet rasade i alla fall. Det fanns ingen chans att göra en andra tagning i direktsändningen.

2003 Beckham till Real och varför nummer 23?

 
David Beckham var 14 år då han skrev på för Manchester United 1991. Ryktet gick att han och Sir Alex inte gick riktigt ihop. Hur det nu än var så flyttade han från Manchester idag 2003 då han skrev på för Real Madrid. David ville givetvis ha nummer 7, men det var redan upptaget av Raul. Då David kollade över de lediga numren påpekade Davids fru Victoria att basketstjärnan Michael Jordan just hade slutat sin karriär och hade David spelat basketboll i Washington Wizards hade Jordans 23 varit ledigt. På så sätt blev det 23 i Real Madrid och det numret passade ju ännu bättre då Beckham 2007 flyttade till USA och LA Galaxy.

FÖDDA IDAG

35 år ALEX Alex Rodrigo Dias da Costa född 1982 i Niterói, Brasilien.
13 U- och 15 A-landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
2000 Juventus-SP,
2002-04 Santos,
2004-12 Chelsea,
2004-07 PSV Eindhoven (lån),
2012-14 Paris Saint-Germain,
2014-16 Milan.

27 år Jordan HENDERSON född 1990 i Sunderland, England.
Mittfältare
29 U- och 26 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
2006-11 Sunderland,
2009 Coventry City (lån),
2011- Liverpool.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv