• Boris dagliga blogg

Måndagen den 27:e mars 2017.

Varför bara en kvalmatch på 14 dagar?
Danmark har fortfarande chansen.
Det har inte Lagerbäck och Norge.


GÅRDAGENS SKVALLER:
Danny, Diego, James

FOTBOLLSHISTORIA: 
1989: Hull City inleder en svit på 27 matcher utan seger.
2002: Pelés tröja dyrast i världen.

FÖDDA IDAG:
Jimmy Floyd, Gaizka, Manuel.

DAGENS TRÖJA

Varför bara en kvalmatch på 14 dagar?


Sommartid och en timme försvann i natt. Det känns som man drabbats av en otrolig jetlag och dagen blir så märklig att det inte var riktig fokus på någon fotboll. Det var ju ändå ett antal viktiga matcher som gällde vilka nationer som ska ta sig till VM nästa sommar. Varför har man inte dubbla matcher som man brukar ha? Om serierna gör en veckas uppehåll så fattar jag inte varför FIFA inte utnyttjar detta uppehåll till två matcher.
 

Danmark har fortfarande chansen.


Sydamerika är i alla fall så smarta att det spelar två omgångar och där ska sedan de flesta spelade ta sig över Atlanten för att nästa veckoslut spela med sina Europeiska klubblag. Vi hade några nordiska grannar som var i elden och bäst klarade sig Danmark. 0-0 borta mot Rumänien. Det betyder att de fortfarande har chans på en andra plats. Vad sägs om ett direktkval mellan tvåorna där Sverige möter Danmark.
 

Det har inte Lagerbäck och Norge.


På tal om Sverige så skulle Lasse Lagerbäck frälsa Norge. Det fungerade inte direkt, då Nordirland utan större besvär vann med 2-0. Norge är näst sist i gruppen med bara en seger och den kom över bottenlaget San Marino. Lagerbäckfår väl satsa på EM om tre år istället med sitt Norge. Skottland slog Slovenien och det får väl betecknas som gårdagens enda lite överraskande resultat.

GÅRDAGENS SKVALLER

DANNY BLIND
sant


Den holländske förbundskaptenen Danny Blind får spaken med omedelbar verkan.
Det holländska fotbollsförbundet meddelar på sin officiella hemsida att förbundskaptenen Danny Blind får lämna sitt uppdrag.
Beskedet kommer efter gårdagens 2-0-förlust borta mot Bulgarien i VM-kvalet.
Holland ligger nu fyra i gruppen efter Frankrike, Sverige och just Bulgarien.

DIEGO COSTA


Chelseas anfallare Diego Costa har ryktats bort från klubben. Han gör sitt bästa för att ge ryktena ny energi.
Att Chelseas anfallare Diego Costa ska lämna klubben har varit ett rykte som aldrig riktigt vill dö ut. Tidigare har det mest pratats om en flytt till Kina eller att han ska återvända till Atletico Madrid.
Nu uppger dock Mirror att det kan bli Frankrike och Ligue 1 där klubbar som Paris Saint-Germain, Monaco och Marseille alla ska vara tänkbara flyttmål.
– Marseille har ett fint projekt igång och PSG har börjat nämnas med respekt runt om i Europa, Monaco och resten av Ligue 1 är verligen under utveckling, säger spanjoren till Telefoot.
Diego Costa betonar dock i samma intervju att han är väldigt nöjd i Chelsea men att tanken på ett nytt land gör att Frankrike inte är uteslutet.
– Om jag beslutar mig för att jag behöver miljöombyte så har jag ju aldrig spelat där så varför skulle jag inte flytta dit, säger han.
Att Diego Costa ville lämna Chelsea när Antonio Conte kom till klubben är en illa dold hemlighet.
– Redan på Contes första dag sa jag att jag ville lämna klubben, jag ville tillbaka till Atletico och Conte vägrade att ens titta på mig så upprörd var han, sen började jag göra mål och han mjuknade, säger Diego Costa.
För Atletico, som enligt Costa väntade på hans besked, blev det en så utdragen process att klubben värvade Kevin Gameiro istället från Sevilla.

JAMES RODRIGUEZ


James Rodriguez har varit en jagad man de senaste månaderna. Något Liverpool nu sägs vilja avsluta och värva spelaren.
Real Madrids offensiva mittfältare James Rodriguez har fått allt mindre speltid i klubben och med flera klubbar efter sig har det snarare varit en fråga om när? istället för om? han ska lämna Spanien.
Liverpool sägs nu ha seglat upp som tänkbar klubbadress för colombianen, som själv ska vilja lämna Real Madrid.
Den engelska klubben ska enligt Mirror ha redan vara i kontakt med spelarens agent om en framtida övergång.
Enligt spanska uppgifter har dock James Rodriguez ett krav, han går endast till Liverpool om klubben kan erbjuda Champions League spel.
Rodriguez kontrakt med Real Madrid sträcker sig till 2020 och har sägs vara tillgänglig för runt 65 miljoner pund.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


En vecka före fotbolls-EM 2012 passade jag på att ha på mig landslagströjor från lag som vunnit EM någon gång. När jag kom till 1976 så upptäckte jag att jag inte hade någon tröja från det årets mästare Tjeckoslovakien. Jag hade inte ens en tröja från Tjeckien, men det hade Fotbollsaffären i Malmö. Alltså köpte jag denna tröja till ett mycket förmånligt pris då den var fyra år gammal.
 

Puma har tillverkat tröjan som på framsidan består at två lager av nät-tyg. Till detta EM gjorde Puma liknande tröjor till Schweiz, Österrike och Italien. 
 

Tjeckien var lite av en outsider på förhand, men floppade. Trots en seger i öppningsmatchen med 1-0 mot Schweiz så slutade laget sist i Grupp A. Det blev förluster mot både Portugal 1-3 och Turkiet 2-3, och EM var över för Tjeckiens del.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1989 Hull rekord. 2002 dyraste fotbollströjan

1989 Hull startar sin rekordsvit

 
Idag 1989 spelade Hull City FC borta på Bradfords Valley Parade. Efter seger över Plymouth i förra omgången fick Hull bara 1-1 idag. Detta startade en serie matcher där The Tigers spelade 27 matcher i rad utan att vinna en enda match. Som tur var klarade de nedflyttning från division två. De första 16 matcherna kommande säsong placerade laget sist, men då de den 11:e november mötte Bradford på nytt vann Hull med 3-2 och sedan klättrade de till 14:e plats den säsongen.

2002 så dyr tröja har inte jag


Idag 2002 var det auktion på Christie's i London. Ett av föremålen var en fotbollströja som Pelé hade i VM-finalen 1970. Tröjan hade fortfarande gräsfläckar från planen på Aztekastadion i Mexico City. Christie´s hade förutspått att tröjan skulle kosta runt 50 000 pund. Ett anonymt telefonbud ropade in tröjan för 157 570 pund vilket var 66 000 pund dyrare än den näst dyraste tröjan, Geoff Hursts från VM-finalen 1966. Det var inte Pelé som sålde sin VM-tröja utan den italienske spelaren Roberto Rosato som medverkade i VM-finalen och bytte till sig denna dyrgrip efter matchen. Undrar om Pelé har kvar Rosatos tröja och i så fall vad han kan tänkas få ut för den vid en eventuell auktion?

Auktionen av Pelés tröja från VM 1970 på Christie's 2002

FÖDDA IDAG

45 år Jimmy Floyd HASSELBAINK född 1972 Paramaribo, Surinam.
Anfallare
23 landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare:
1990 Telstar,
1990-93 AZ Alkmaar,
1993-95 uppehåll,
1995-96 Campomaiorense,
1996-97 Boavista,
1997-99 Leeds United,
1999-2000 Atlético Madrid,
2000-04 Chelsea,
2004-06 Middlesbrough,
2006-07 Charlton Athletic,
207-08 Cardiff City.  

Lag som tränare:
2013-14 Royal Antwerp,
2014-15 Burton Albion,
2015-16 Queens Park Rangers.

43 år Gaizka MENDIETA född 1974 i Bilbao, Spanien.
Mittfältare
23 U- och 40 A-landskamper för Spanien.

Klubbar som spelare:
1991-92 Castellón,
1992-2001 Valencia,
2001-03 Lazio,
2002-2003 FC Barcelona (lån),
2003-08 Middlesbrough.

31 ÅR Manuel NEUER född 1986 i Gelsenkirchen, Tyskland
Målvakt
37 U- och 74 A-landskamper för Tyskland.

Klubbar som spelare:
1991-2011 Schalke 04,
2011- Bayern München.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv