• Boris dagliga blogg

Måndagen den 11:e december 2017.

Lucka nummer 11 i julkalendern


Southampton - Arsenal 1-1, ingen höjdare.
Liverpool - Everton 1-1, och det bjöd Klopp och Lovren på, som sedan hade mage att beskylla domaren för deras egen klantighet.

Manchester United - Manchester City 1-2, än en gång anklagas domare, sabotage av spelet från City i slutet och Zlatan ingen höjdare.

FOTBOLLSHISTORIA:
1886: Blivande Arsenal spelar sin första match.


FÖDDA IDAG:
Leighton, Stig Inge, Fabrizio och 2xChris.

DAGENS TRÖJA
MANCHESTER CITYs tredjetröja 2012/13

Tre matcher i Premier League igår och bara en segrare. De blivande mästarna Manchester City vann seriefinalen över nabon United med 2-1 och leder med 11 poäng. Alltså ett säkert val av tröja idag.

Southampton - Arsenal 1-1, ingen höjdare.


Söndagen handlade ju mest om Nobelpris och fest, fast gillar man engelsk fotboll så startade festen redan klockan ett. Det var ju den stora derbydagen i Premier League och den inleddes med en liten matiné bestående av Southampton som tog sig an Arsenal. Det var en match som givetvis borde ha Arsenal som segrare. Fast så blev det inte. Southampton tog en tidig ledning och den såg de ut att kunna hålla tills det att Olivier Giroud kom in. Då lyckades han i vanlig ordning göra ett mål och så slutade det 1-1. Ingen höjdarmatch precis. Det enda man undrar är varför Giroud har så lite speltid i Arsenal. Flest mål har Alexandre Lacazette gjort föt Arsenal. Han har gjort 7 och spelat betydligt mer än Giroud som genom några inhopp gjort 4 mål. Det ryktasredan nu att Olivier måste någon annanstans i januari för att få mer speltid inför VM i sommar.
 

Liverpool - Everton 1-1, och det bjöd Klopp och Lovren på, som sedan hade mage att beskylla domaren för deras egen klantighet.


Andra matchen var ett äkta derby, fast här handlade de om storfavoriten Liverpool som tog  emot ”lillebror” Everton. De hade inte vunnit en Premier Leaguematch på Liverpools hemmaarena sedan 1999. Det var inte speciellt spännande då Liverpool förde matchen och tog ledningen med 1-0 genom skytteligaledaren Mohamed Salah som gjorde sitt 13:e mål. Efter detta ville Liverpool tydligen vara så snälla att de tänkte ge Everton chansen till oavgjort. Först var det Mané som hade två helt fria lagkompisar att passa i en kontring. Iställer tofflade han egoistiskt bollen utanför. Därefter var de manager Klopp som ville bjuda in Everton  genom att plocka ut sin bästa och målfarligaste spelare Salah. Slutligen lyckades den klanige backen Dejan Lovren, för jag vet inte vilken gång i ordningen, ställa till det för sig och bjuda på en straff (som var helt rätt dömd). Rooney tackade för detta genom att göra 1-1 och så slutade det. Efter matchen slut var det tragiskt att se de båda klantskallarna Klopp och Lovren skälla ut domaren fö att de förlorade två poäng.
 

Manchester United - Manchester City 1-2, än en gång anklagas domare, sabotage av spelet från City i slutet och Zlatan ingen höjdare.


Sista derbyt var de riktigt stora Manchester-derbyt. Detta för att det var den klara ettan ochden lika klara ligatvåan som möttes. Hittills hade jag inte bjudits på någon superunderhållning och det gjorde jag inte i denna match heller. Manchester City spelade långt under sin förmåga, men det gjorde inte så mycket då ”broder United” bjöd dem på två chanser som de utnyttjade. Då hjälpte det inte att hemmalaget gjorde ett mål. 2-1 till City och de leder tabellen 11 poäng före United. Det är lika sorgligt att höra kommentarerna efter denna matchen, då domaren än en gång anklagades för förlusten då han inte dömde straff när Ander Herrera i United försökte filma sig till en sådan. De sist minuterna var fruktansvärda att se då Citys spelare bara sprang ner till Uniteds hörnflaggor och bökade och stökade och sparkade bollar på motståndare till hörnor och ikast. Är inte detta spelföstörande så vet jag inte vad? Detta borde direkt bli frispark till försvarande lag. Den sista kvarten kom Zlatan in, men om han spelar som han gjorde under denna tid så behöver man inte vara rädd för att han ska vara med i VM. Han platsar inte i ett svenskt landslag.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 11:e december.

1886 Första matchen för Arsenal.

 
Den nystartade fotbollsklubben Dial Square FC hade idag 1886 hittat både ett öppet fält och en motståndare de kunde spela en match mot. Det öppna fältet låg på London's Isle of Dogs och motståndarna hette Eastern Wanderers. Det gick bra för den nya klubben. Dial Square vann med 6-0. Till nästa match beslöt man att försöka ha enhetliga tröjor. Detta fixade två av spelarna som kom från Nottingham. De fick tröjor från Nottingham Forest. Dial Square fick på så sätt röda tröjor. Klubben bytte också namn redan till jul samma år. Royal Arsenal blev det nya namnet. 1991 hette de Woolwich Arsenal och 1913 blev det bara Arsenal. Den slutgiltiga tröjan med vita ärmar hittade Herbert Chapman på och den dressen kom 1933.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 11:e december.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv