• Boris dagliga blogg

Måndagen den 13:e november 2017.

Det är något sjukt inom fotbollen då man tillåter att en match slutar 0-0.
Det är något sjukt inom fotbollen då ett byte blir till en show som alla måste titta på.

Fem VM-kval på raken slutar 0-0. Vart är fotbollen på väg?

NYA TRÖJOR

FOTBOLLSHISTORIA:
2010: Fel bild kostade mycket pengar.


FÖDDA IDAG:
Jeffrey, Makhtar.

DAGENS TRÖJA
TOGOs förstatröja i VM i Tyskland 2006

De två matcherna i VM-kvalen från Europagrupperna var så erbarmligt dåliga att jag inte vill bära någon av dessa tröjor. Istället väljer jag en träningslandskamp där Togo fattat vad fotboll går ut på. 6-0 mot Mauritius är helt OK.

Det är något sjukt inom fotbollen då man tillåter att en match slutar 0-0.


Efter att just ha sett Schweiz mot Nordirland och att detta spektakel slutade 0-0, så konstaterar jag att Schweiz är klara för VM. Ett lag som inte har något att tillföra fotbollen, men det har å andra sidan inte Nordirland heller. Vad jag syftar på är 0-0. Detta var den fjärde viktiga VM-kvalmatchen i rad på ett drygt dygn sin slutade 0-0. Detta är ett klart bevis för att det är något mycket fel med elitfotboll. I alla lagsporter där andemeningen och reglerna som korar det lag som gjort flest mål eller poäng som segrare. 0-0 kan det sluta i ishockey i väldigt sällsynta matcher. Fotbollen som har samma regler för att utse segraren spelar väldigt ofta 0-0 matcher. Det tyder på att det är något som är väldigt galet inom fotbollen.
 

Det är något sjukt inom fotbollen då ett byte blir till en show som alla måste titta på.


Helt galet är också bytena inom denna sport. I alla andra lagsporter där byten förekommer kandessa göras under spelets gång eller vid ett mycket kortavbrott. Skulle det ta längre tid att byta så är det i lagsporter som har effektiv speltid och då påverkar inte bytena matchtiden. Så är det inte inom fotbollen. Här är varje byte en liten show där en domare måste visa med en skylt vilken spelare som ska ut och vilket nummer spelaren som ska in har. Den spelare som ska av har plötsligt fått oerhört svårt att röra sig och om det handlar om det lag som leder så tar ett byte i slutet av matchen betydligt mer än de 30 sekunder som domaren ska lägga till. Låt fjärdedomaren sköta om bytena under spelets gång så att detta inte tar något av matchtiden i anspråk.
 

Fem VM-kval på raken slutar 0-0. Vart är fotbollen på väg?


Grekland stod inför den omöjliga uppgiften att vinna hemma med 3-0 över Kroatien. Och mer omöjlig blir den om man lossar sitt första och matchens enda skott på mål i 89:e minuten. Kroatien som jag hoppats en del på ville inte alls spela fotboll. Det är ett elände att något av lagen ska ta sig till VM. Precis som jag inledde dagens blogg slutar jag. Den femte kvalmatchen på raken som slutade 0-0. Det är något mycket sjukt över fotbollen. Jag inser att detta inte är en sport som kan slå i USA. Där är de visserligen vana vid att allt tar tid med reklampauser mitt i matcher och annan dötid, men en amerikan skulle aldrig kunna begripa att ett spel som går ut på att göra mål kan få sluta utan att det görs några.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 13:e november

2010 Fel bild

 
Remembrance Day är en dag som firas över stora delar av världen. I Storbritannien visar man sin respekt för dem som stred i världskrigen och man bär ofta en röd vallmoblomma, en Poppy. Denna symbol brukar också många fotbollsklubbar ha på sina matchtröjor vid denna tid på året.
 

Då Airdrie United, i skottska division två, idag 2010 mötte Livingston hemma hade man dessutom tryckt upp ett matchprogram med soldater på ett tåg och texten ”Lest We Forget”. (Så att vi inte glömmer). Eftersom Network Rail sponsrade Airdrie United tyckte klubben att det var extra bra att de hittat en bild av soldater på ett tåg. Nu visade det sig att soldaterna på bilden var tyska nazist-soldater och i och med detta drog Network Rail tillbaka sin sponsring av klubben. Det gäller att kolla upp vilka bilder man väljer.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 13:e november

26 år Jeffrey BRUMA född 1991 i Rotterdam, Nederländerna
Försvarare
43 U- och 25 A-landskamper för Nederländerna.
Klubbar som spelare:
2006-07 Feyenoord,
2007-13 Chelsea,
2011 Leicester City (lån),
2011-13 Hamburger SV (lån)
2013-16 PSV Eindhoven,
2016- VfL Wolfsburg.

Blev 37 år Mokhtar Dahari född 1953 i Kuala Lumpur, Malaysia och dog den 11:e juli 1991 i Selangor, Malaysia av ALS.
Anfallare
167 landskamper för Malaysia.
Klubbar som spelare:
1972-87 Selangor FA,

1988-90 Kwong Yik Bank.
Han var under 1970-talet en av Asiens bästa fotbollsspelare och blev utsedd till Malaysias bästa fotbollsspelare under 1900-talet.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv