• Boris dagliga blogg

Måndagen den 1:a januari 2018.

DAGENS TRÖJA: SVERIGEs andratröja 2014/15 Jag brukar starta det nya året i en svensk landslagströja. I år fick det bli denna med hopp om ett gott nyttår och ett bra VM. DAGENS TRÖJA: SVERIGEs andratröja 2014/15 Jag brukar starta det nya året i en svensk landslagströja. I år fick det bli denna med hopp om ett gott nyttår och ett bra VM.

God fortsättning.
 

Stad i ljus med Rickard Söderberg slår all fotboll i världen.
Året slutade oavgjort, med förutbestämda straffar, som alltid.FOTBOLLSHISTORIA:
1990: Thom första östproffs i väst.

FÖDDA IDAG:
Steven, Davor.

God fortsättning.
 

Stad i ljus med Rickard Söderberg slår all fotboll i världen.


Det blev inte fotboll för min del på årets sista dag. Jag och familjen brukar tillbringa eftermiddagen på Malmö Opera och den fantastiska nyårskonserten som spelas där varje år. Det är alltid olika program och oftast så visas lite av vad som ska komma under 2018. Här var Philip Zandén konferencier, och allt handlade om att se framåt och göra det nya året så fantastiskt som möjligt. När sedan Rickard Söderberg avslutade med ”stad i ljus” var inget öga torrt. Det var annat än på de engelska fotbollsplanerna eller på gator, torg och i bostadsområden då det small oavbrutet av dessa förbjudna fyrverkerier från sextiden fran till två på natten. Kom inte och snacka om att sverige har några fattiga innevånare. Det smälldes för miljoner kronor. Tänk om varje kommun haft ett kontrollerat fyrverkeri och att alla de som lagt tusenlappar på raketer skänkt dessa pengar til exempelvis barncancerfonden istället. Då hade vi kunnat börja att se framåt och hoppats att 2018 skulle föra med sig ljusare tider.
 

Året slutade oavgjort, med förutbestämda straffar, som alltid.


De ljusa tiderna tog slut för Manchester City igår. 18 segrar i rad lyder Premier Leaguerekordett på. Vem hade kunnat tro att det skulle bli Crystal Palace som skulle spräcka denna svit. 0-0 slutade det hela, men det kunde lika gärna blivit första förlusten för City då Crystal Palace fick en straff på övertid. Åter en gång bevisades att alla experter har fel då de påstår att straffskytten är kall och lägger bollen i andra hörnet. Det hade Luka Milivojevic chans till, men han liksom alla andra straffskyttar hade bestämt sig var han skulle sätta straffen och då lyckades Ederson rädda med benet. Tydligen var det ganska halvtaskiga matcher som avslutade året. West Bromwich mot Arsenal såg också ut att sluta 0-0, men en frispark som sköts utanför, men touchade i muren och gav Arsenal ledningen, blev så småningom till en straff där Jay Rodriguez hade bestämt sig var han skulle slå sin straff och målvakten hann precis kasta sig undan så han inte räddade. 1-1 slutade matchen och även året i fotboll.
 

CRYSTAL PALACE - MANCHESTER CITY  0-0
WEST BROMWICH - ARSENAL  1-1

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 1:a januari.

1990 Thom första östproffs i väst


Andreas Thom hette en östtysk fotbollsspelade som startade sin karriär i Dynamo Berlin och som proffs i Berliner FC Dynamo. Båda lagen låg i Östberlin och gränsen mellan de två tyska staterna var stängd. Men idag 1990 öppnades den så pass mycket att västtyska Bayer Leverkusen lyckades få Andreas Thoms namnteckning på ett kontrakt som gjorde att han blev den förste fotbollsspelaren som fick tillåtelse och som flyttade från Östtyskland till Västtyskland för att livnära sig som fotbollsspelare. Efter en tur till Celtic var han tillbaka i Berlin 1998. Då blev det ett enat Berlin och till klubben Hertha Berlin.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 1:a januari.

33 år Steven DAVIS född 1985 i Ballymena på Nordirland.
Mittfältare
31 U- och 100 A-landslamper för Nordirland.
Klubbar som spelare:
St Andrews Boys Club (1998-2002,
Aston Villa (2002-07),
Fulham (2007-08),
Glasgow Rangers (2008-12),
Southampton (2012-).

50 år Davor ŠUKER född 1968 i Osijek, Jugoslavien
Anfallare
2 U-, 2 OS- och 2 A-landskamper för Jugoslavien och 69 för Kroatien.
Klubbar som spelare:
Osijek (1984-89),
Dinamo Zagreb (1989-91),
Sevilla (1991-96),
Real Madrid (1996-99),
Arsenal (1999-2000),
West Ham United (2000-01),
1860 München (2001-03).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv