• Boris dagliga blogg

Söndagen den 10:e februari 2019

Manchester United; Check!
Liverpool; Check!
Tur att det var en oviss match på TV igår.
Ta bort skylten som talar om tilläggsminuterna!
Real på gång och det kan bli spänning i Bundesliga.
Åter ett rätt val i Melodifestivalen fast Peter Rabbit gick före.​​​​​​​


FOTBOLLSHISTORIA:
1991: Zinedine Zidane gör sitt första proffsmål.

Radamel, Noureddine, Danny.

DAGENS TRÖJA

DAGENS TRÖJA skulle varit egentligen en Cardifftöja för segern borta över Southampton med 2-1, men så kom jag på att jag faktiskt inte använt årets hemmatröja av Watford. De vann också igår. Det gjorde de över sin gamla tränare Silva och anfallare Richarlison som båda spelar i Everton. 1-0 räckte. Seger för Watford och med 37 poäng så lär nästa års kontrakt vara i hamn.

Manchester United; Check!


Lördag och den moderna varianten av Tipsextra. Modern då det visas tre matcher från Premier League. Tyvärr så var det inte mer än en av dessa tre som var intressant. Halvtvåmatchen är det inte mycket att göra åt. Det var den enda som spelades då så Fulham mot Manchester United var egentligen bara av intresse för Unitedsupporters. Det var en match helt utan spänning och en match mellan två lag i olika divisioner, även om de spelar i samma division. Det gör de nog inte nästa säsong. 3-0 till United och sedan spelades matchen bara av.
 

Liverpool; Check!


Andra matchen var Liverpool mot Bournemouth. Även här totalt ointressant om man inte är fan av Liverpool. Kan Cardiff vinna hemma över Bournemouth med 2-0 så måste valet av matchen då de åker till Anfield vara helt värdelös att visa om man vill ha lite spänning i en fotbollsmatch. Det fanns ju en hel del andra matcher klockan fyra som var mycket viktigare för de två lag som mötte varandra. Southampton mot Cardiff var en riktig streckmatch eller sexpoängsmatch om man vill. Hemmalaget kvitterade till 1-1 på övertid. Fast då man inte har fast tid i fotboll så hann Cardiff göra ett segermål och klättrade över nedflyttningsstrecket.
 

Tur att det var en oviss match på TV igår.


Sista matchen var den enda spännande även om den inte blev så spännande. Men det var åtminstone en match som kunde sluta hur som helst. Brighton mot Burnley kan tyckas vara en mattch Brighton bör vinna på hemmaplan. Men Burnley eller Chris Woods tog ledningen med 0-2. Sedan hände en sak som gör att jag är mycket för att man ska ochmåste videogranska. Ett tydligt bevis för att tre domare på och runt planen inte räcker är då en Burnleyförsvarare föser bort bollen med arm och hand och inte blir avblåst. Detta regelbrott och den solklara straffen uteblir och istället sätts ett anfall igång där målvakt och anfallare springer ihop och Burnley får en straff. Mycket olyckligt och orättvist, men 0-3 på straffen och Brighton kunde bara få in en reducering. 1-3.
 

Ta bort skylten som talar om tilläggsminuterna!


Även Liverpool mot Bournemouth hade en VAR sitution då deras första mål föregicks av en klar offside. I denna match spelade inte Liverpool felaktiga mål så stor roll, då Liverpool hade viúnnit matchen i alla fall. Tur att det tillämpas videogranskning i nästa veckas Champions League. Sedan har jag ju klagat mycket på att domaren enväldigt bestämmer hur länge en fotbollsmatch ska vara. Det verkar vara omöjligt att göra något åt detta regelmässigt. Men om det ska vara som det är nu så bör man ta bort den idiotiska skylt som fjärdedomare jåller upp och som ska säga hur många minuter som man lagt till. Då det aldrig blir på sekunden rätt så låt domare i hemlighet bestämma när han ska blåsa av. Då blir det inte så att man retar sig på att domaren låter anfal, hörnor och frisparkar få göras efter det att tiden egentligen gått ut. Om man tar de andra två stora lagsporterna handboll och ishockey så häder det aldrig att man får slutföra anfallet då tiden gått ut. Märkligt att detta är OK i fotboll?
 

Real på gång och det kan bli spänning i Bundesliga.


När det gäller mer fotboll från de Europeiska ligorna så var det Madrid-derby i Spanien. Real Madrid verkar börja få ordning på sina styrkor lagon till att vinna Champions League fjärde gången i rad. Igår var det Atletico som gick på pumpen med 3-1. Det innebar att Real tog sig förbi Atletico och nu ligger tvåa fempoäng efter Barcelona men med en match mer spelad. Dortmund i Bundesliga som såg ut att springa hem den ligan förlorade två poäng  igår då de ”bara” fick 3-3 mot Hoffenheim hemma. Bayern München så samtidigt till att vinna med 3-1 hemma mot Schalke 04. Det betyder att det bara skiljer fem poäng mellan Dortmund och Bayern.
 

Åter ett rätt val i Melodifestivalen fast Peter Rabbit gick före.


Melodifestivalen igår hoppade jag över och vi tittade på filmen ”Pelle Kanin”. Det låter lite lustigt att försvenska detta namn då den riktiga titeln är ”Peter Rabbit”. Fantastisk fint animerad med de tecknade figurerna i den riktiga världen med riktiga skådespelare. Det har gått framåt en det sedan ”Roger Rabbit”. Tillbaka till Melodifestivalen så hade jag redan  hört låtarna, och jag snabbtittade på SVT Play. Det var en tveksam omgång som gick i Malmö. Ingen höjdare. Bara tre lite sämre låtar och alla dessa tre åkte ut. Vilka två låtar som helst av de fyra som fortfarande är kvar kunde gått direkt till final. Så det var ett helt OK resultat av tävlingen igår.

FOTBOLLSHISTORIA från den 10:e februari.

1991 Zinedine Zidane första proffsmål

Zinedine Zidane inför sitt första proffsmål. Zinedine Zidane inför sitt första proffsmål.

Zinedine Zidane gjorde idag 1991 sitt första proffsmål för AS Cannes. Det hjälpte Cannes att vinna md 2-1 över Nantes. Han hade debuterat tre år tidigare, men lyckades inte så bra. Efter idag stack hans karriär stack iväg lika fort som hans hår försvann. Första matchen var det inte lika många som såg som hans sista match. Det var ju VM-finalen 2006 då han utan hjälm vågade skalla Materazzi i bröstet. Numera så har han fått hoppa in som manager för sitt spanska lag; Real Madrid.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 10:e februari.

Radamel FALCAO blir 33 år

Radamel FALCAO García Zárate är född 1986 i Santa Marta, Colombia
Anfallare
15 U- och 81 A-landskamper för Colombia.

Klubbar som spelare:
Lanceros Boyacá (1999-2001),
River Plate (2001-09),
Porto (2009-11),
Atletico Madrid (2011-13),
Monaco (2013-),
 Manchester United (lån 2014-15)
Chelsea (lån 2015-16).

Falcao har rekord på 17 mål i en UEFA Europa League turnering.

Noureddine NAYBET blir 48 år

Noureddine NAYBET är född 1970 i Casablanca, Marocko
Försvarare
115 landskamper för Marocko.

Klubbar som spelare:
Wydad Casablanca (1989-93),
Nantes (1993-94),
Sporting Lissabon (1994-96),
Deportivo La Coruña (1996-2004),
Tottenham Hotspur (2004-06).

Han är den spelare som gjort flest landskamper för Marockos landslag med 115 matcher.

Danny BLANCHFLOWER blev 67 år

Robert Dennis "Danny" BLANCHFLOWER var född 1926 i Belfast, Nordirland, och dog i lugninflammation den 9:e december 1993 i London.
Mittfältare
56 lanskamper för Nordirland.

Klubbar som spelare:
Glentoran (1946-49),
Barnsley (1949-51),
Aston Villa(1951-54),
Tottenham Hotspur (1954-64).
Toronto City (lån 1961).  

Lag som tränare:
Chelsea och Nordirlands landslag (1978-79).

Han var lagkapten i Tottenham Hotspurnär de säsongen 1961 vann dubbeln (ligan och FA-cupen). Han rankades 2009 som en av de bästa spelarna i Spurs historia av The Times.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln