TYSKLAND

Förstatröja i Japan/Sydkorea-VM 2002

TILLVERKARE: Adidas

loading...

TRÖJANS HISTORIA


Mickes Lilla Fotbollströjaffär hade fått in ett antal VM-tröjor, fast Tyskland är tydligen ett populärt land så tröäjorna tog slut innan VM var slut. Jag ångrade att jag inte tagit denna tröja då Tyskland gick ända till final. På hösten 2002 lyckades Micke byta till sig ytterligare några Tyska landslagströjor från en butik i Danmark. Den fanns även i XL så då köpte jag givetvis den.

Tillverkare är självklart Adidas. Tröjan är av samma modell som många andra Adidaströjor 2002. Det är alltså ett nät i sidorna. På denna tröja är både tyget under och nätet i vitt, så man ser det inte om man inte har tröjan på nära håll. 

Tyskland spelade i Grupp E i Japan. Här inledde de med en 8-0 seger över Saudiarabien. Därefter 1-1 mot Irland och förstaplatsen i gruppen var klar i och med segern i sista matchen med 2-0 över Kamerun. Från åttondelsfinalen till finalen blev det idel 1-0 segrar. I tur och ordning mot Paraguay, USA och Sydkorea. I finalen stod Brasilien för motståndet och då förlorade Tykland för första gången i denna turnering. 0-2 slutade det.