loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja inköptes i Fotbollsaffären i Malmö sommaren 2007. Umbro kom ofta ut med sina nya tröjor ett år innan ett stort mästerskap. Gick landet vidare så behöll man förstatröja över mästerskapet.

Sverige gick till slutspelet i EM som delades mellan Schweiz och Österrike. För fyra år sedan skrev Svenska fotbollsförbundet kontrakt med Umbro och detta är den tredje hemmatröjan de tillverkat. Sedan jorde de ju en jubileumströja också. Tröjan har de typiska mönster som Umbro hade detta året på alla sina tröjor.

Sverige hade hamnat i grupp D som spelade sina matcher i Österrike. Sverige inledde mot de regerande Europamästarna Grekland. Det blev seger med 2-0. De blivande Europamästarna Spanien lyckades göra segermålet 2-1 på två miniters övertid. Det var inte så farligt för i sista matchen väntade Ryssland och de skulle lätt besegras. Men det blev förlust med 0-2 och Sveriges EM-fest var över. Det innbär att i alla tre matcherna kunde Sverige ha denna gula förstatröja. 

TRÖJANS ANVÄNDNING

Lördagen 9:e november 2013:


hade jag denna Sverige-tröja på mig.
Valet beror på att Sverige för en gångs skull överraskat positiv i ett idrottssammanhang. Att U 17 landslaget skulle ta brons i VM var lika otippat som då det riktiga landslaget tog brons o VM i USA. Siffrorna i bronsmatchen var lika övertygande som då, 4-1 mot Argentina. 
Två kuriositeter är att de tre bästa landslagen alla spelade i samma grupp i gruppspelet, och att Sverige har det bästa landslaget i Europa. Alltså passar en Sverigetröja utmärkt idag.