loading...

TRÖJANS HISTORIA


Micke i www.fotbollsaffaren.se hade fått ett bra avtal med Expressen om en annons i den bilaga som handlar om Allsvenskan den 22:a mars 2013. Jag fick i uppdrag att göra annonsen så som "chefen" ville ha den. För detta jobb fick jag denna tröja som betalning. Det blev nummer 521 i min samling.

 

Sverige hade i många år kontrakt med Adidas. Efter VM i Sydkorea/Japan 2002 dök Umbro upp med ett bättre avtal. Alltså har Umbro tillverkat Sveriges landslagskläder sedan 2003. Då Umbro ägs av Nike så hade det varit dessa som skulle tillverka Sveriges nya tröja. Då valde landslaget att återgå till Adidas. 

 

Detta är en lätt och luftig sommartröja. Den har lite ljusare gul färg och mycket ljusare blå inslag än de senaste åren. Framsidan har ett diagonalt snedlinjerat mönster i det gula. Tröjan kommer att användas i VM-kvalet, och skulle Sverige klara sig till Brasilien så kommer en ny Adidaströja före VM 2014.

WALLPAPER för PC 1920x1080

TRÖJANS ANVÄNDNING

Fredagen 11:e oktober 2013:


hade jag denna Sverige-tröja på mig. Det handlade inte om att hedra något som skedde igår utan givetvis bar jag denna tröja för att det var en viktig svensk kvalmatch till VM. Sverige skulle möta Österrike på Friends Arena i Solna klockan kvart i nio.