loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja köpte jag i Fotbollsaffären så fort den kom in på våren 2010. Jag hade tvekat lite för två år sedan och missat Nederländernas EM-tröja 2008. Då jag försöker få tag på tröjor av de lag som brukar gå långt i turneringarna så var det bra odds på att fixa Nederländernas tröja.

 

Nike har stått för tillverkningen i många år och så även detta år. I Nikedesignen hade alla lag den rutmönstrade randen på ärmarna. Den vita bården på sidorna var Nederländerna ensamma om. Tröjan användes även i det påföljande EM-kvalet där Nederländerna var obesegrade ända fram till sista matchen där det blev förlust 2-3 mot Sverige.

 

Det gick ju bra i denna tröjan. Europa tycktes misslyckas i Sydafrika-VM, men till slut lade kontinenten beslag på platserna ett till tre. För Nederländerna var det tredje gången gillt som de var i VM-final och inte heller denna gång lyckades de vinna. Spanien blev för svåra och vann med matchens enda mål på övertid, men en silvermedalj var bra och så småningom blev de etta i världen enligt FIFA:s ranking.