loading...

TRÖJANS HISTORIA


Jag jobbade extra på sommaren 2010 i Fotbollsaffären i Malmö. Då var det naturligt att jag samlade på mig ett antal VM-tröjor. Mexico hade jag ingen tidigare, så jag hoppades att denna tröja skulle falla inom mina ramar och laget skulle gå vidare från gruppspelet. Det gjorde de. Alltså blev det en tröja i min favoritfärg till samlingen.

 

Adidas som tillverkat tröjan har använt ett häftigt mönster i tyget, och det välkomnar jag.

 

Svennis hade hand om de första kvalmatcherna till VM 2010 innan han fick sparken som Mexikansk förbundskapten. Med denna tröja klarade Mexico sig vidare till åttondelsfinal efter att ha blivit tvåa i grupp A efter Uruguay, men före värdnationen Sydafrika och floppen Frankrike. I kvarten blev det förlust mot Argentina med 3-1. Stjärnan i VM var "Den lilla ärtan" Chicharito, Javier Hernandez som hamnade i Manchester United efter VM.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Torsdagen 14:e november 2013:


hade jag denna Mexico-tröja på mig.
VM-kvalen går in i sitt slutskede. Segraren i Oceaniengruppen möter fyran i Nordamerika-gruppen. Allstå; Mexico mötte Nya Zeeland. Det var första matchen, men Mexicos 5-1 seger borde tyda på att de redan är klara för VM slutspelet. Alltså passade denna tröja utmärkt idag.