loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Jag hade ingen tröja från Island och hade inte tänkt skaffa någon, då Island troligen skulle åka ur EM ganska snabbt och så var det Errea som tillverkade. Svårt att veta storlek. Men nu gick det som det gick för Island och som tröjsamlare måste jag bara ha en. Det var slut överallt och jag tittade på Engelska sidan Classic Football Shirts för att skaffa en gammal Islandströja. Döm om min förvåning då jag såg att de hade EM-tröjan. Den kom dagen efter Island blev utslaget av Frankrike. Tröja nr 606 fick jag alltså den 4:e juli 2016.

Som sagt så är det Errea som tillverkar. De har Island haft i många år som leverantör av sin ladslagströja. Då Errea är italienskt och ofta gör ministorlekar chansade jag på att gå upp en storlek och XXL passade som en XL. Tröjan är enkelt blå, men har en häftig rand i rött och vitt uppifrån och ner under klubbmärket.

Island hade överraskat bara genom att ta sig till EM. De mötte Portugal, Ungern och Österrike i gruppspelet. Två 1-1 matcher och en avslutande seger med 2-1 över Österrike tog Island lätt vidare. I åttondelsfinalen besegrades England med 2-1, men i kvartsfinalen blev det stopp. 2-5 förlust till Frankrike. Men Island gjorde åtta mål framåt och ett självmål. Alltså mål i varje match i denna tröja.