loading...

TRÖJANS HISTORIA


Detta är tröja 493 som jag köpte fredagen den 27:e april 2012 då denna tröja hade dykt upp i Fotbollsaffären.

 

Nike har tillverkat denna tröja och tagit över från Adidas. Denna tröja skiljer sig markant från alla andra landslagströjor Nike har gjort till EM 2012. Det är också en betydligt mörkare blå nyans än tidigare franska landslagströjor, undantaget VM-tröjan som Adidas tillverkade. Där började Frankrike bli mycket mörkare i färgen. Detta är kanske den snyggaste EM tröjan av alla.

Efter fiaskot och bråken spelare och trönare så gick det lite bättre i denna tröja i EM. Frankrikes grupp E spelades i Ukraina. Efter 1-1 mot England i första matchen och en övertygande seger med 2-0 över värdlandet Ukraina i andra matchen så var Frankrike vidare till kvartsfinal. Det gjorde inget att Sverige besegrade fransmännen i sista gruppspelsmatchen med 2-0. Frankrike fortsatte i kvarten med samma resultat som mot Sverige. Det blev 0-2 mot de blivande Europamästarna Spanien och fransmännen kunde åka hem.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Onsdagen 20:e november 2013:


hade jag denna Frankrike-tröja på mig.
Det Sverige misslyckadesmed, att vända bortaförlusten mot Portugal till seger i hemmamatchen, lyckades Frankrike med. Det såg mörkt ut efter fredagens förlusl med 0-2 i Kiev. Hemma krävdes en 3-0 seger över Ukraina för att Frankrike skulle gå till VM. Då vinner såklart fransmännen med 3-0. Därför passar denna tröja bra idag.