loading...

TRÖJANS HISTORIA


Efter att ha varit på sjukhuset och röntgat mitt knä haltade jag runt på Mobilias Intersport för att kolla om de hade VM-tröjor. De hade inget lag jag tänkt köpa så det blev Man Uniteds nya hemmatröja. Innan jag skulle lämna butiken frågade jag lite på skoj om de hade XL i Englands tröja. Ja, det har vi och vi har också satt ner priset från 750 till 325 kronor. Det är under inköpspriset och vips hade jag tröja 568 i min samling.

England har sedan något år lämnat Umbro och gått över till Nike. Nike är ganska fantasilöst och detta är en helt vanlig helvit fotbollströja med V-krage. För alla de som inte tycker om en massa mönster och konstigheter på tröjorna så måste detta vara den renaste tröjan någonsinn. Jag ville mest ha den för att England har varit det land jag hållt på då inte något Nordiskt lag spelar. Vid senaste EM lyckades jag inte få tag på någon tröja, så med extrapris slog jag till. Tröjan kommer jag också att använda vid högtider bland släkten om kyrkan är inblandad.

För England och förbundskaptenen Roy Hodgson blev detta det störtsa fiasko landet varit med om i VM. Fast det är klart att det har funnits större misslyckanden de tre gånger de misslyckats redan i kvalet. De hamnade i "Dödens grupp" Visserligen fanns Costa Rica med som strykpojke, men vilka av Uruguay, Italien och England skulle gå vidare? Den enda poäng Costa Rica tappade var mot England där det blev oavgjort. Detta blev Englands enda poäng och de slutade på 26:e plats av 32 lag.