loading...

TRÖJANS HISTORIA


Detta är tröja 494. Den inkom den 27:e april till Fotbollsaffären. Jag jobbade den eftermiddagen och tog tröjan med mig hem då jag slutade.

 

Adidas förtsätter tillverka Danmarls tröjor. Denna har fått en lite löjligt stor krage. Annars är det en bekväm tröja med bred vit kant på axlarna. Inne i halsen har tröjan en minnestavla för 20-årsjubileumet sedan Danmark blev Europamästare i Sverige.

Danskarna spelade i grupp B som gick i Ukraina. I sin vita andratröja sparkade de loss med 1-0 seger över VM finalisterna Nederländerna. När de fick på sig denna tröja gick det inte så bra. Förluster mot Portugal 2-3 och Tysklnad 1-2. Men det var en tuff grupp Danmark hamnat i.
I VM-kvalet användes också denna tröja. Här slutade Danmark tvåa i sin grupp. De åtta bästa tvåornma fick kvala vidare. Danmark blev nionde och sämsta tvåa och kom inte till VM i Brasilien 2014.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Onsdagen 4:e december 2013:


hade jag denna Danmark-tröja på mig.
Det hade inget med matchresultat att göra. varje gång jag åker till ett annat land så har jag alltid det landets landslagströja på mig. Är det någon speciell stad så duger även stadens lag. I dag ska jag följa med sexorna på skolan till Danmark. Därför är jag klädd på detta vis.