COLOMBIA

Andratröja i Italien-VM 1990

TILLVERKARE: River Sport

loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja är den enda i min samling som inte är en äkta fotbollströja. Den har dock ett visst värde för mig trots detta. Tröjan är köpt i Colombia av en elev till mig på Blankebäcksskolan i Oxie. Han heter Ernesto och var från Colombia. En tidig vår var han några månader i sitt hemland och hälsade på släktingar. Då han kom tillbaka hade han denna present med till mig.

 

River Sport har tillverkat denna tröja. Den äkta var det Adidas som gjort, vilket ju kan tydas av ränderna på ärmarna. Normalt har Colombia gula hemmatröjor och blå bortatröjor, men till VM i Italien hade Adidas valt att tillverka röda bortatröjor.

 

Colombia hamnade i Grupp D där de slutade trea efter Västtyskland och Jugoslavien. Denna tröjan användes i segermatchen mot Förenade Arabemiraten . Colombia gick vidare till åttondelsfinal. Här mötte de Kamerun. Efter 0-0 blev det 2-1 till Kamerun i förlängning. Det var här Colombias spektakuläre målvakt Higuita försökte dribbla som siste man och Roger Milla kunde göra 2-0 målet.