loading...

TRÖJANS HISTORIA


Då Brasilien alltid avancerar till andra omgången så var det klart att jag skulle ha denna tröja redan innan VM startade. Det var i vanlig ordning i Fotbollsaffären i Malmö som jag köpte tröjan. Jag hade ju varit med och fixat till fotografierna till hemsidan så jag behövde inte betala mycket mer än inköpspriset.

 

Nike hade många landslag i VM. Brasilien har Nike haft i tre tidigare VM-turneringar. En enkel t-shirtsliknande tröja. De fem världsmästarstjärnorna finns inte bara över klubbmärket utan även i bården på vänster ärm.

 

Brasilien vann grupp G med segrar över Nordkorea 2-1, Elfenbenskusten 3-1 och fick oavgjort mot Portugal 0-0.  Åttondelsfinalen vanns enkelt över Chile med 3-0. I kvartsfinalen blev Nederländerna för svåra Efter förlust med 1-2 var det slutspelat för Brasilien i VM.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Tisdagen 12:e november 2013:


hade jag denna Brasilien-tröja på mig.
Lite handlar det om att i dag startar träningen inför de avgörande matcherna om vilka fyra Europeiska lag som ska komma till VM i Brasilien. Dessutom fyller Edvaldo Izidio Neto 79 år. Han gjorde två mål i VM-finalen 1958 mot Sverige. Han gjorde även mål i VM-finalen 1962. Brasiliansk center med artistnamnt Vava.