loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Under våren 2006 började sommarens VM-tröjor anlända till Fotbollsaffären. Brasilien är ett lag som alltid går långt så det blev inköp direkt. Jag kommer ihåg att min dotter Frida var bjuden med sitt dåvarande job ICA Maxi i Västra Hamnen på en firmafest. Den hölls på Let´s go, där det var mat och aktiviteter. En utomstående fick följa med och Frida tog mig med. Det franns ingen som lade märke till min nya tröja, men det kanske beror på att det var en firmafest och vissa drycker hade gjort de flesta lite frånvarande.

Nike hade åter tillverkat Brasiliens tröja. En enkel gul tröja med en lite lustig uppstående krage. De fem världsmästarstjärnorna finns i vanlig ordning över klubbmärket, men även på insidan av kragen.

Brasilien spelade hela gruppspelen med denna tröja. De vann Grupp F ganska enkelt. Idel segrar öven Kroatien 1-0, Australien 2-0 och Japan 4-1. Åttondelsfinalen var lika enkel. 3-0 mot Ghana. Men sedan var det stopp. I kvarten blev de blivande finalisterna för svåra. Frankrike slog ut Brasilien med 1-0.