loading...

TRÖJANS HISTORIA


Strax före VMs start 2002 var min familj nerbjuden till Mickes familj i Höllviken. Micke hade startat Mickes Lilla Fotbollströjeaffär. Brasiliens VM-tröja hade kommit till affären och Micke hade tagit en i XL med sig hem. Han visste att jag skulle ha den. Så jag slapp ta mig till någon affär för att köppa denna tröja.

 

Nike fortsatte att tillverka Brasiliens tröjor. Årets modell såg ut som alla andra Nike-tröjor vid denna tid. De hade en "pil" på sidorna som gick till ett band runt nedre delen av ryggen. Tyget är oerhört lätt och frasigt. Det påminner nästan om papper. Den genuina spelartröjan hade även en innertröja. Det hade inte den tröja som såldes till supportrar. Detta var sista tröjan som Brasilien hade fyra stjärnor över klubbmärket. 

 

Brasilien hamnade i Sydkorea i Grupp C. Alla de andra lagen besegrades i tur och ordning. Turkier 2-1, Kina 4-0 och Costa Rica 5-2. Sedan flyttade Brasilien till Japan. 2-0 över Belgien i åttondelen fortsatte med kvartsfinalseger över England med 2-1. I semifinalen stötte Brasilien på Turkiet igen. Denna gången blev det bara 1-0. I finalen i Yokohama slog Brasilien Tyskland med 2-0 och kommande Brasilientröjor hade fem stjärnor över klubbmärket. En för varje gång laget blivit världsmästare.