loading...

TRÖJANS HISTORIA


Då det äv VM vart fjärde år brukar jag förnya Brasiliens och Argentinas tröja lika ofta. Brasiliens köpte min dotter till mig i Polen (Jodå, den är äkta) och Argentinas beställde jag från Fotbollsaffären. Redan innan semifinalerna beställde jag två tröjor, Tyskland och Argentina. Dagen efter finalen kom Micke från Fotbollsaffären hem till mig men denna tröja som blev nummer 569 i min samling.

Adidas är fortfarande huvudsponsor till Argentina. I år har de varierat mycket bland de lag de tillverkar tröjor till. Gemensamt är randen i nacken och längst sidorna, men Argentina har i år två olika nyanser av ljusblått som övergår i snedställda ränder. Ganska coolt och annorlunda från mina tidigare argentinatröjor. Sedan kan man lita på Adidas. De behåller storlekarna så att man vet att det är XL jag ska ha. Tunnt och svalt tyg.

Det får väl ändå sägas att Argentina gjorde bra i denna tröja. De kom tvåa i VM. Den match de förlorade, finalen, hade de den mörkblå andratröjan. Men jag tror Tyskland hade blivit världsmästare även om Argentina haft denna tröja i finalen.

WALLPAPER för PC 1920x1080