loading...

TRÖJANS HISTORIA.

Denna tröja blev min tröja nummer 672. Det var en julklapp från Micke i Fotbollsaffären. Detta för att jag hjälper till med hans hemsida till Fotbollsaffären då och då. 

Det är en lite annorlunda tröja på tre sätt. För det första så är det en nyproduktion av ett företag som heter Copa och så tillverkar klassiska fotbollströjor. För det andra så är materialet helt i bomull. För det tredje så har tröjan ett nummer på ryggen. 

Jag kan tänka mig att en Argentinsk landslagströja med nummer 10 skulle syfta på Maradona. Men då Argentina använde denna modell av tröja så var Maradona bara fyra år gammal. Tröjan bars i OS i Tokyo 1964 och nummer 10 hade Néstor Manfredi. Det gick inte så bra för vare sig Nestor eller Argentina i OS. 

Gruppen skulle innehållit fyra lag, men Italien diskvalifierades då de använt proffessionella spelare i kvalet. Polen erbjöds platsen men tackade nej. Alltså var det bara Argentina, Ghana och värdnationen Japan i gruppen. Efter oavgjort mot Ghana blev det förlust med 2-3 till Japan och Argentina var ute ur OS.