loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

En bit in på hösten 2007 kom Pumas leveranser till Fotbollsaffären i Malmö. Jag hjälpte till i affären och la in alla bilder på hemsidan. Efter att ha fotograferat den nya Tottenhamtröjan så lade jag beslag på en i XL till mig själv.

Det var andra året Puma tillverkade Tottenhams tröjor. Denna var snarlik förra säsongens. Några små skilnader fanns. T ex V-hals istället för rundad. Under klubbmärket fanns 125 years vilket även fanns i ett möster på tröjan tvärs över. Det stod ett hundratal "TOTTENHAM HOTSPUR 125 YEARS 1882-2007". Sedan användes vita shorts istället för de normala marinblå. Mansion sponsrade för andra säsongen. 

Det var ingen större säsong i Premier League där laget slutade på 11:e plats. Trots detta blev Tottenhan kvalificerat att delta i nästa års UEFA-cup. Detta beroende på seger i Ligacupen. Där besegrades Chelsea i finalen med 2-1 på övertid. I FA-cupen åkte Tottenham ut i fjärde omgången mot Manchester United med 1-3. Då Tottenham slutade femma förra säsongen deltog de i UEFA-cupen. De gick vidare från höstens gruppspel och slog sedan ut Slavia Prag innan PSV Eindhoven blev för svåra i åttondelsfinalen, men det krävdes ett avgörtande på straffar 5-6.