loading...

TRÖJANS HISTORIA


Köpt i Fotbollsaffären i Malmö hösten 2007. Det hade varit några år sedan Micke i Fotbollsaffären hade lyckats få tag i Sunderlandtröjor så när de dök upp kände jag att jag måste ha den.

Umbro hade tagit över tillverkningen igen. Senast Umbro tillverkade Sunderlandtröjor var säsongen som slutade 1981. Det var före sponsorernas tid. På denna finns Boylesport på bröstet. De tog över från Reg Vardy som varit huvudsponsor de senaste åtta åren. Designen är som så många andra Umbrotröjor från denna säsong. En ganska tajt tröja med smala ärmar.

Gamle Manchester United-busen Roy Keane var manager och lyckades bara ta laget till en 15:e plats i Premier League. Cuperna var katastrofala. Sunderland åkte ut direkt i deras första match. I liga-cupen vann Luton Town med 3-0. I FA-cupen blev det också förlust med 3-0. Wigan blev för svåra. 

TRÖJANS ANVÄNDNING

Måndagen 28:e oktober 2013:


hade jag denna Sunderland-tröja på mig.
I går spräckte de nollan. Nämligen nollan i vinstraden. Och det var inte vilket lag som helst som de vann mot. De besegrade sina argaste konkurrenter Newcastle med 2-1. Detta tyckte jag verkligen kunde firas med denna tröja idag.