Lucka 13
Plats 12. SOUTHAMPTON F.C.

I dagens lucka så handlar det om Southamptons klubbmärke. Då talkSPORT.com hade sin rankning av Premier Leaguelagens klubbmärke denna säsong så hamnade Southampton på plats 12.

1885 - 1973

Young Men's Association of St Mary's Church bildade 1985 St Mary's YMA FC. Deras koppling till kyrkan gjorde att det inte dröjde länge förrän man kallades "The Saints" (Helgonen). Detta smeknamn följer fortfarande klubben som 1894 döptes om till Southampton St Mary's FC. Två år senare gjorde man sig av med St Mary's och det blev rätt och slätt Southampton FC.
På denna tid var Charles William Miller spelande i klubben. Han var hälften brasilianare och då han åkte tillbaka till Brasilien 1894 hade han med sig en fotbollsregelbok och två fotbollar. Han kom att starta fotbollen i Brasilien. 
Fast när det gäller klubbmärken så var det aldrig något som klubben hade brytt sig om speciellt mycket. Det kom visserligen ett par modeller som inspirerades av Southamptons stadsvapen, men inget av dessa användes på några tröjor. Symbolerna på klubbmärkena som var hämtade fråm stadsvapnet var två röda och en vit ros. Givetvis handlade det om "Rosornas krig" 1455-1485, och de roda rosorna var Huset Lancasters symbol och den vita Huset av York.

1974-

På 1970-talet började klubbarna använda sina klubbmärken på tröjorna och då Southampton planerade detta inför säsongen 1974-75 så hade man utlyst en tävling att plocka fram ett nytt klubbmärke. Det blev en supporter vid namn Rolland Parris som tog hem priset. Han hade fått med smeknamnet The Saints med glorian över en fotboll som vilade i en rödvit halsduk. En supportersymbol som är modern. Trädet står för New Forest som är ett grönområde i närheten av Southampton. Vågorna är för hamnstaden och rosen är en Hampshireros som är en kvarleva från stadsvapnet. Längst ner finns klubbens namn skrivet. Det är i stort sett samma märke som används idag. Det är en väsentlig ändring; en ny fotboll. Det beror på att man inte tagit patent på märket som kom 1973, så det blev många plagiat. 1995 hade man kommit ihåg detta och nu är det Southamptons egna klubbsymbol.

Southamptons stadsvapen.

New Forest nationalpark