loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Denna tröja var en av de som Micke fick in till sin tröjaffär då han öppnade den 2000. Jag hjälpte till då och då och var intresserad av tröjan, men den var bara i storlek L. På sommaren 2001 var tröjan kvar och då jag jobbade i affären och det inte var så många kunder passade jag på att prova tröjan. Den var stor i storleken så jag tog den som betalning för veckan jag jobbade i butiken.

Tröjan är tillverkad av Puma som tog över att göra Sheffields tröjor 1993. Sanderson hade varit sponsor sedan 1992. Detta är en annorlunda tröja mot alla andra. Trots att den är av konstmaterial så är den nästan som en bomullströja i tyget. 

I denna tröja lyckades laget med fyra poängs mariginal klara sig kvar i Premier League. Det blev en 16:e plats. Varken i Ligacupen eller FA-cupen blev det några stordåd. Grimsby slog ut Sheffield Wednesday i deras första match. I FA-cupen besegrade de visserligen Watford efter omspel, men sedan var det stopp mot Blackburn. 

Med nummer 26 på ryggen spelade Niclas Alexandersson. Några andra var 6 Des Walker, 8 Benito Carbone, 11 Paolo Di Canio och 18 Dejan Stefanović.