loading...

TRÖJANS HISTORIA


Under den obligatoriska Påskresan till London 1993 besökte jag givetvis min kompis John på Soccer Scene. Då Sheffield United låg i högsta divisionen passade jag på att köpa min första Sheffield U tröja.

Umbro hade tillverkat Sheffield Uniteds tröjor sedan 1983. Några lag hade man valt att ha 50-tals snörkrage på. Det fanns två varianter hemmatröjor som användes. Denna och en där delningen mellan den vita och röda linjen gick mitt på framsidan. Mellan 1985 och 1995 var Laver huvudsponsor.

Första säsongen med denna tröja blev det en 14:e plats i Premier League. I Ligacupen åkte man ut direkt. FA-cupen gick bäst. Där blev United utslagna på övertid i semifinalen. Det hade de säkert varit nöjda med, men problemet var att det var Sheffield Wednesday som slog ut dem. Tyvärr resulterade nästa säsong i denna tröja i en 20:e plats och nedflyttning. Lika dåligt gick det i båda cuperna dr det bara blev en match.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Söndagen 24:e november 2013:


hade jag denna Sheffield United-tröja på mig.
I Sky Bet League One lyckades laget vinna en bortamatch över Bristol City. Det var en viktig seger i bottenskiktet. United passerade Bristol, men båda lagen ligger fortfarande på nedflyttningsplats.