loading...

TRÖJANS HISTORIA


När Mikael Falk öppnade Mickes Lilla Fotbollströjaffär i Malmö var det till viss del för att jag samlade på fotbollströjor. Han trodde andra också skulle kunna tycka det var intressant. Han lovade också att fixa vad jag önskade till mig. Alltså lyckades han plocka in denna tröja 2003. Då jag beställt den så köpte jag givetvis den direkt.

1999 beslöt Portsmouth att göra sina tröjor inom klubben. Pompey Sport grundades och detta var den sista modell de tillverkade. Sponsorn Ty hade hängt med sedan 2002. Detta var den sista tröja leksaksföretaget sponsrade. Det som man mest lägger märke till på tröjan är det gulliga hjärtat som finns på bröstet. Det skrämde nog inte många motståndare.

Harry Redknapp var manager och första säsongen med denna tröja slutade laget på 13:e plats i Premier League. Pompey blev utslagna i fjärde omgången med 2-0 av rivalerna Southampton i Ligacupen. Bäst gick det i FA-cupen där Arsenal vann med 5-1 i kvartsfinalen.
Säsong nummer två kännetecknades mest av att Harry förrådde laget och i november 2004 gick till lokalkonkurrenten Southampton. Efter en turbulent säsong med två andra managers klarade Portsmouth kontraktet med en 16:e plats. Som extra salt i såren slogs de ut av just Southampton i Ligacupen. Åter klarade man sig bäst i FA-cupen. Där gick laget till kvartsfinal och slogs ut av Watford.