PORTSMOUTH F C

förstatröja 1987 - 1989

TILLVERKARE: Admiral

 

loading...

TRÖJANS HISTORIA


Påsken 1988 var det dags för en av mina Londonresor. Det var före datorernas tid så jag hade visar min far vilka nya tröjor som lagen i England hade den här säsongen. Vi hade sett i fotbollstidningen Match. Portsmouth tyckte han var fin och då vi hade samma storlek köpte jag två i XL, men det fanns bara en. Så min far fick denna tröja. Då han dog 1996 kom tröjan tillbaka i min ägo.

Portsmouth blandade friskt mellan vem som skulle tillverka deras tröjor. Just denna tröja fick Admiral göra. Det var första och sista för denna gång. Sponsor på tröjor var nytt. Säsongen 87-88 hade de Fiat på bröstet och nästa säsong körda man sponsorlöst. Tröjor som såldes till supportrar brukade aldrig ha sponsorer. Ränderna är det man speciellt lägger märke till på denna tajta tröja. Modellen var sådan på denna tid.

1987-1988 spelade Porstmouth i First Division som var den högsta. Tyvärr blev det bara en 19:e plats och de åkte ur högsta ligan. Bäst gick det i FA-cupen där laget kom till kvartsfinal utslagna av Luton Town.
1988 - 1989 fanns Portsmouth i Second Division. Här fanns fler lag så den 20:e plats laget slutade på gjorde att de stannade kvar. Inte heller i cuperna fanns det något att glädjas över.