loading...

TRÖJANS HISTORIA


Oldham var nytt lag i högsta divisionen och då Soccer Scene i London hade denna tröja inne så var det en självklarhet att jag skulle ha en sådan till min samling. Det var under påskresan 1992 som jag köpte tröjan.

 

Umbro hade stått för tillverkningen sedan 1987. Detta var den tredje tröjan. Sponsormässigt så hade Bovis betalat för att få ha deras reklam på bröstet i tre år. Deras kontrakt utgick mellan de två säsonger som denna tröja användes. Alltså stod det JD Sports andra året tröjan användes. Då de tröjor som såldes till allmänheten inte brukade vara reklamförsedda aå spelade detta ingen roll för mig. Tröjan var aktuell båda åren. Den har ett fräckt mönster och hade från början en detalj på höger ärm som Umbrotröjorna hade på denna tid. Denna påklistrade plastdetalj har dock försvunnit i tvättarna, men det gör tröjan nästan bara snyggare.

 

Oldham var nya i högsta ligan som logiskt nog hette Division One. De gjorde inte så mycket väsen av sig, men med 17e plats första året och 19e andra så klarade de sig kvar bland de bästa lagen i England.