loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja köpte jag den 10:e april 1993. På min påskresa var det dags för tredje besöket hos John på Soccer Scene denna veckan. Vi skulle ut till Lotfus Road och se Queens Park Rangers möta Nottingham. Det blev en rafflande match som slutade 4-3 till hemmalaget, och detta bidrog till att Nottingham så småningom åkte ur Premier League.
 

Detta är en stor säckig tröja. Den påminner lite om sådan klädsel som personal i byggvaruhus har. De gånger jag besökt sådana ställen iklädd denna tröja har jag utan undantag fått förfrågningar av andra kunder var de kan hitta olika produkter. Umbro fortsätter att tillverka tröjorna och Nottingham fortsätter att sponsras av öltillverkare. På denna tröjan har de två sponsorer som alternerar. Det är engelska Shipstones (den tröja jag äger) och kanadensiska Labatt´s (som finns på lagspelarens tröja) som båda sponsrar.


Som jag nämnde ovan så gick det inget vidare i denna tröja. Första säsongen blev det 21a plats och nedflyttning från nystartade Premier League. 

Andra säsongen i denna tröja spelade laget i Division One. Det blev en andra plats och direkt upp i Premier League igen. Detta var också den legendariske managern Brian Clough sista säsong som manager.

WALLPAPER för PC 1920x1080

TRÖJANS ANVÄNDNING

Tisdagen 26:e november 2013:


hade jag denna Nottingham Forest-tröja på mig.
Då det blev lite oavgjorda resultat i gårdagens matcher tog jag istället fasta på att Des Walker blir 47 år idag. Han gjorde 59 landskamper för England och spelade i Sampdoria och Sheffield W. En tuff back som endast gjorde ett enda mål i karriären. Detta mål kom i början av hans karriär. Han startade nämligen de första åtta åren i Nottingham Forest. Detta var den sista tröja han hade på sig innan han blev proffs i Italien. 2002 avslutade han med två säsonger i Nottingham Forest. Därför blev det denna tröja idag.