NOTTINGHAM FOREST F C

 

Förstatröja 1986 - 1988

TILLVERKARE: Umbro

 

loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröjan finns i två exemplar i min samling. De köptes hos Soccer Scene i London. Den ena tröjan var till mig och den andra till min far. Då han dog återgick alla hans tröjor till mig.

 

Efter tio år gjorde Umbro sitt återinträde som Nottingham Forests tröjtillverkare. Många Umbrotröjor hade detta mönstret med blankt och matt tyg. På denna sitter detta mönster som rutor över tröjan. Det fanns inte sponsor på de tröjor som såldes till supportrar, men på spelartröjan fanns Home Ale på bröstet första säsongen och Shipstones Fine Beers sponsrade andra säsongen. Denna tröja är i XL, men på denna tiden var både jag och XL något mindre än vi är idag. Alltså har det blivit en mycket tajt tröja med åren.

 

Första säsongen i denna tröja slutade laget på åttonde plats i First Division som högsta ligan logiskt hette på denna tid. Säsongen därpå slutade laget på en fin tredje plats. Det blev även en titel. Nottingham vann en cup som hette the Football League Centenary Tournament. Det var en cup över två dagar, med 16 lag som spelades på Wembley. I finalen slog man Sheffield Wednesday på straffar.