NEWCASTLE UNITED F C

förstatröja 1997 - 1999

TILLVERKARE: Adidas     SPONSOR: Newcastle Brown Ale

 

loading...

TRÖJANS HISTORIA


En tröja köpt i London av en bekant som skulle över och shoppa en helg. Då var jag inte sen att be om ett besök på Soccer Scene på Carnaby Street.

 

Adidas gjorde sin andra tröja åt Newcastle och det lokala ölet Newcastle Brown Ale stod åter för sponsringen. Alla märken är centrerade på tröjan. Den har en rund hög krage och fungerar nästan som en polotröja. Som så många andra tröjor på denna tid är den också stor och säckig.

 

Första säsongen i denna tröja var 13e platsen i Premier League det laget var minst nöjt med. I ligacupen förlorades kvartsfinalen till Liverpool 0-2. I Champions League kvalade ladet in. Sedan blev grupp A för svår med motståndare som Dynamo Kiev, PSV Eindhoven och Barcelona. Bäst gick det i FA-cupen. Där förlorade Newcastle finalen mot Arsenal med 0-2.

Andra säsongen i tröjan blev det åter en 13.e plats i ligan. Newcastle spelade i Cupvinnar-cupen, men här tog det slut i första matchen mot Partisan Belgrad. Åter var FA-cupen det laget presterade bäst i. Än en gång gick man till final och är en gång förlorades finalen. Denna gång slutade det också 0-2. Men nu var det Manchester United som var segrare.