NEWCASTLE UNITED F C

 

Förstatröja 1993 - 1995

TILLVERKARE: Asics     SPONSOR: Newcastle Brown Ale

 

loading...

TRÖJANS HISTORIA


På denna tiden gjorde jag många Londonresor. Nu var det en nyårsresa 93-94 som resulterade i denna tröja. Soccer Sceene, som var min stamaffär, sålde den till mig. Jag hade alltid 10% på allt jag köpte i den butiken.

 

Asics hade tagit över tillverkandet av tröjorna. Det blev bara denna. Newcastle Brown Ale sponsrade och använde sig av stjärnan som bara inbitna öldrickare jände till vad den betydde. Detta är en mjuk enkel randig Newcastletröja där jag många gånger då jag haft den på mig förväxlats med en Landskrona BoIS supporter.

 

Det blev tredje plats efter Manchester United och Blackburn i Premier League första säsongen i denna tröja. Meriterna från andra säsongen i denna tröja är 6e plats i ligan och kvartsfinal i FA-cupen där Everton satte stopp för Newcastles framfart.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Söndagen 8:e december 2013:


hade jag denna Newcastle United-tröja på mig.
Av alla gårdagens matcher så överraskade Newcastle mest genom att vinna borta med 1-0 över Manchester United. Det var första gången på elva år som United förlorat två matcher i rad. Kanske säger det mer om Manchester Uniteds form, men denna tröjan platsar väldigt bra idag.