loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja är köpt på Soccer Scene på Carnaby Street, men det var inte jag som köpte den. Det var den blivande Fotbollsaffärsägaren Micke Falk. Vi hade varit i London tillsammans nyåret 1992 till 1993. Då jag fyllde 40 den 19e oktober 1994 hade Micke med sig denna tröja som present till mig. Det gjorde inget att den inte var tvättad. Jag blev glad åt presenten i alla fall.

 

Tröjan tillverkades av Umbro som tagit över Manchester Uniteds tröjor. Det var en 100-års jubileumströja från då klubben bildades som Newton Heath. De hade faktiskt en tröja som var häften röd och hälften vit för 100 år sedan, men då klubben startade 1878 under namnet Newton Heath LYR hade de dessa gröngula tröjor. Sharp sponsrade i vanlig ordning.

 

Titeln laget tog jubileumsåret 1992 - 1993 var mästerskapet i hösta serien, som för första gången kallades Premier League. Kommande säsong tog Man Utd The double och vann dessuton Charity Shield. Denna tröja användes inte så mycket då laget båda dessa år även hade en blå och sedan en svart bortatröja.