loading...

TRÖJANS HISTORIA


Tröja nummer 607 fick jag på min födelsedag den 19:e oktober 2016 av min vän Micke Falk som driver "Fotbollsaffären". Vid de få tillfällen han är borta någon vecka brukar jag hjälpa till att skicka hans tröjor, så det var en tröja jag hade önskat mig.

Det lustiga är att trots att jag inte är speciellt förtjust i Zlatan så är det ändå viktigt för mig att att ha den tröja från det lag han spelar i, men givetvis utan hans nummer och namn på ryggen.

Adidas tillverkar tröjorna till Man Utd för andra året denna omgången. 1980 till 1992 var Adidas tillverkare förra gången. Däremot har inte Chevrolet varit sponsor tidigare omgångar. Det är tredje året de står på bröstet på tröjan. En enkel röd tröja, med två olika nyanser som delas mitt på i ett bikupemönster. Ganska fräckt. Sedan har Adidas tre ränder flyttats från ärm till sidorna. 

Säsongen med dessa tröjor har två stora nyheter. En är att Jose Mouriho tagit över managerskapet, och den andra är att Zlatan äntligen flyttat till Premier League och Manchester United som blev valet lite tack vare Jose.