loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja köpte jag av John på Carnaby Street. Butiken heter Soccer Scene. Det var faktiskt den andra Manchester United-tröjan jag köpte. Den första var från säsongen 88-90. Fast denna tröja gav jag i födelsedagspresent till en riktig Manchester United-fan. Vad jag inte visste var att han inte gillade att ha på sig tröjor i detta material utan strax efter sin födelsedag sålde tröjan.

 

1980 startade Adidas att tillverka tröjor åt Man Utd. Detta var den sista. Sharp hade sponsrat sedan sponorstarten 1982 och fortsatte några år till. Detta är en tröja med ett fräckt mönster. Tyvärr så har Adidasmärket fallit av efter alla år. På bilden har jag fixat till märket.

 

Titeln som togs första säsongen med denna tröjan var segern i Cupvinnarcupen där Barcelona besegrades med 2-1 i finalen efter två mål av Mark Hughes. I ligan blev det en sjätte plats. Året därpå blev Man Utd tvåa i ligan. Det blev två titlar. i UEFAs supercup, mot Röda Stjärnan 1-0 och i Ligacupen. Även här seger med 1-0 men över Nottingham Forest.