loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Att ha förra årets mästare med mästarguldtrycket på ärmen är en given tröja för mig. Tyvärr kunde eller ville inte Micke i Fotbollsaffären i Malmö plocka in denna tröja. Jag lyckades få tag på denna i Danmark. Sedan något år har det blivit tradition att jag och min yngsta dotter Ebba åker över till Köpenhamn på min födelsedag den 19:e oktober. Det gör vi för att äta på restaurang och titta på Halloween.marknaden på Tivoli. En viktig punkt ör också att besöka Unisport som ligger mitt emot Tivolis huvudingång. Där köper jag några tröjor varav en är en födelsedagspresent. Vi kan säga att denna tröja var presenten på min 58-årsdag.

Då engelska Umbro blivit uppköpt av amerikanska Nike så var det redan bestämt att detta skulle bli Manchester Citys sista Umbro tröja. City har haft ett par år med andra tillverkare, annars har de varit Umbro trogna sedan 1920-talet. Sponsorn Etihad är de så trogna till att företagen även har namn på hemmaarenan "Etihad Stadium". Guldmärkena lät jag sätta på. Det är det enda extra jag trycker på på mina tröjor. En tröja som nästan kan tyckas vara av bomull, då tyget inte är blankt.

Laget hamnade "bara" på andra plats i Premier League vilket gjorde att tränaren Mancini fick sparken efter säsongens slut. En el i detta var att man misslyckades att ta sig vidare från gruppspelet i Champions League. Fast det var en tuff grupp med finallaget Dortmund, Real Madrid och Ajax. I FA-cupen tog City sig till final, men förlorade sensationellet till Premier League-nedflyttade Wigan med 0-1.