LIVERPOOL F C

Förstatröja 1989 - 1991

TILLVERKARE: Adidas      SPONSOR: Candy

loading...

TRÖJANS HISTORIA


Första gången jag såg denna tröja var då Liverpool spelade en träningsmatch på Malmö Stadion mot Malmö FF. Jag har ingen aning om resultatet, men jag vet att Liverpool vann och jag har för mig att Glenn Hysén som var ny i Liverpool gjorde ett av målen. Då jag Påsken 1990 besökte London köpte jag två exemplar av denna tröja av John i Soccer Scene på Fauberts Place, en liten tvärgata till Carnaby Street. Att jag köpte två berodde på att den ena tröjan var till min far.

 

Adidas hade tillverkat Liverpooltröjor i fyra år och Candy sponsrade på andra tröjan i rad. Det fräcka, i mina ögon, med denna tröja var de vita "flammorna" som täckte denna tröja. Sponsortrycket var i 3D som det ofta var på denna tiden. Efter ett otal tvättar föll så småningom detta tryck av. Men då min far dog 1996 ärvde jag hans tröjor, så jag har fortfarande en intakt Liverpooltröja.

 

Första säsongen i denna tröja fungerade utmärkt då Liverpool blev ligamästare. Året därpå slutade Liverpool tvåa efter Arsenal. Liverpool som straffades hårdast efter Heysselkatastrofen 1985 var förbjudna att delta i spel i Europa. Därför finns inga sådana framgångar i denna dress.