loading...

TRÖJANS HISTORIA


Det har blivit lite av en tradition att skaffa alla Liverpooltröjor som kommer ut. Just detta lag är lätt att skaffa då jag jobbade halvtid i Fotbollsaffären i Malmö då denna tröja kom. Efter att ha köpt hemmatröjan omgående väntade jag till hösten 2012 innan jag en eftermiddag tog denna tröja med hem.

Amerikanska Warrior hade tagit över tillverkningen från Adidas. Lite märkligt kan det tyckas att Warrior valde att göra en svart bortatröja då det säsongen innan också varit en svart. Här finns ju lite grå inslag. Klubbmärket är förenklat så att det numera bara är "Liverbirden". Standard Chartered går in på tredje sponsoråret.

Trots att Liverpool i de nya Warriordresserna slutade en placering båttre denna säsong än förra så var ingen YNWA supporter glad. Sjunde plats räckte inte till något spel i Europa. Visserligen deltog de i Europa League med denna tröja. Men det blev inte mer än en 16-delsfinal där Zenit vann på fler gjorda bortamål. Även i de Enelska cuperna, Ligacupen (utslagna av Swansea) och FA-cupen (utslagna av Oldham) åkte Liverpool ut i 16-delsfinalen.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Söndagen 27:e oktober 2013:


hade jag denna Liverpool-tröja på mig.
Givetvis beror det på segern igår. Liverpool visste att Arsenal vunnit i den tidiga matchen och skulle möta West Bromwich som inte förlorat på fem matcher. Liverpool visade styrka genom att köra över Albions med 4-1. Tyvärr gjorde min icke-favorit Suarez tre av målen, men jag bär denna tröja för segern.