Lucka 13
Vems hemmaarena är detta och vad heter den?

Scrolla ner till det rätta svaret och lite fakta!

Rätt svar:
LEICESTER CITYs hemmaarena King Power Stadium.

 

King Power Stadium är en av de nyare arenorna i Premier League. Den invigdes 2002 som Leicester Citys nya hemmaarena efter Filbert Street.

Filbert Street var en arena som Leicester City spelade på mellan 1891 och 2002. Den hette egentligen The City Business Stadium, men ingen sa något annat än Filbert Street. 

Leicester Citys publikrekord sattes givetvis på denna gamla arena då man kunde lita på publiken och säkerheten inte var lika stor. Plus att det fanns ståplatser.     47 298 hade kommit den 18:e februari 1928 för att se hemmalaget mot Tottenham i FA-cupens femte omgång. Det var en match som gästerna vann med 3-0.

Åter till den nuvarande stadion. Då den invigdes 2002 var det under namnet Walkers Stadium. Invigningen gjordes av förre Leicester storspelaren Gary Lineker den 4:e augusti. Den följdes av en väskapsmatch mot Athletic Bilbao som slutade 1-1.

Sex dagar senare var det dags för första tävlingsmatchen. Den var mot Watford och Leicester segrade medd 2-0. 

2011 genomgick Leicseter ett ägarbyte och två år senare köpte de nya ägarna även arenan. Därför byttes namnet till King Power Stadium. Den thailändske mångmiljonären Vichai Srivaddhanaprabha ägde Leicester och arenan. Han såg alla matcher hemma och efter matchen landade hans privata helikopter på arenan och flög Vichai Srivaddhanaprabha därifrån. 

Efter hemmamatchen mot West Ham den 27:e oktober 2018, som slutade 1-1, så lyckades helikopern bara komma utanför King Power Stadium för att sedan krascha utanför. Alla ombord dog. Vichais son Aiyawatt 'Top' Srivaddhanaprabha tog över ägandeskapet av både King Power och Leicester City FC. 

Numera har arenan en publikkapacitet på 32 261 åskådare. Publikrekordet är från 1:a april 2006. Då fanns 32 488 på plats för att se Leicester Tigers mot Bath Rugby. Alltså en rugbymatch.