Lucka 12
Plats 13. LEICESTER CITY F.C.

I dagens lucka så handlar det om Leicester Citys klubbmärke. Då talkSPORT.com hade sin rankning av Premier Leaguelagens klubbmärke denna säsong så hamnade Leicester på plats 13.

1891 - 1992

Första klubben som bildades kallades för Leicester Fosse FC. Det var ett gäng gamla skolelever som mötte the Emmanuel Church. Fosse är latin och betyder "Befäst (skytte)grav". Laget hade givetvis inget klubbmärke och svårt att bestämma färg på klubbdräkten. I början av 1920-talet hade man fastnat för blå tröjor. 1925 ombildades klubben till Leicester City FC. Fast det dröjde till efter andra världskriget innan man hade bestämt sig för att skapa ett klubbmärke. Då tänkte man på att Leicestershire var ett berömt ställe för rävjakter före kriget, och så beslöt man att en räv skulle pryda klubbemblemet. Det startade med ett rävhuvud i en vapensköld och med initialerna. 1952 hade man med både namn och initialetna på klubben. 1983 gjorde man en stor förändring då alla bokstäver togs bort och en räv i helfigur dök upp.

1992-

Klubben hade varit uppe i högsta divisionen och satsade 1992 på att komma tillbaka. Då gjordes även en satsning på ett nytt klubbmärke. Rävhuvudet kom tillbaka i en ny modernare form. Sedan gjorde Leicester tvärtemot många andra klubbar. Dessa hade startat med stadsvapnet och tagit bort detta. Leicester letade upp det fembladiga blomhuvudet från stadsvapnet och satte nu in detta i klubbmärket. Detta klubbmärke har ändrats, men ytterst lite. Det är endast räven som lite vitt i sig. Klubbmärket blev världsberömt 2016 då Leicester City gjorde något som aldrig hänt i någon liga i världen tidigare. De vann sitt lands högsta liga. Detta med en tidigare utskälld manager och medelmåttiga spelare som inte kostat klubben några jättesummor.