loading...

TRÖJANS HISTORIA


Påskresan 1993 resulterade i fotboll, musicals och inköp av fotbollströjor. Givetvis gick resan till London. Hur matcherna jag såg gick eller vilken musical jag var på minns jag inte, men denna Ipswichtröja har jag hängande i garderoben bland de andra 400. Så den kan jag minnas varje dag.

 

Umbro tillverkade här sin andra tröja för Ipswich. De försökte vara lite nostalgiska genom att göra en tröja med snörning i halsen. Fräckt tycker jag. Det ledande brittiska läkemedels- och sjukhusinstrumenttillverkarna Fisons sponsrade. Det gjorde de mellan 1986 och 1995. En del hade ju lite lustigt åt sponsortrycket som lätt kan missuppfattas på svenska.

 

Ipswich var nyuppflyttade och deltog alltså i Premier Leagues debutsäsong. Första säsongen i denna tröja resulterade i en 16e plats. I FA-cupen kom laget till kvartsfinal där Arsenal blev för svåra. Andra säsongen i Premier League var tuffare. Ipswich klarade sig kvar på 19e plats genom seger i sista omgången tack vare att Sheffield United förlorade och hamnade ett poäng efter på 20e plats. Det fanns 22 lag i Premier League på denna tiden.