loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja inköptes av en kollega till mig på Kungshögsskolan i Oxie. Göran Bylund är en inbiten Liverpoolsupporter och gjorde resan över till London för att se Fulham mot Liverpool.

Han sa att det bar honom lite emot att efter Liverpoolförlusten stå i Fulhams supportershop och inhandla en Fulham-tröja åt mig. Det är vad jag kallar en god arbetskollega.

Micke i Fotbollsaffären hade dåliga relationer till Nike, så därför kunde jag inte få tag i tröjan där. Det är en enkel skön tröja med de svarta ärmarna som bryter av. Det var tredje och sista säsongen som Fulham hade både Nike och sponsorn LG. 

Roy Hodgson var manager och det blev inte några större framgångar på hemmaplan. Tolva i ligan och lagom långt i cuperna. Däremot höll det på att i denna tröja bli stor sensation i Europa. Fulham tog sig ända till final i Europa League. Där blev det dock förlust med 1-2 till Atlético Madrid.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Tisdagen 22:a oktober 2013:


hade jag denna Fulham-tröja på mig. Det var bottenmöte i Premier League igår. Fulham visade sig enkelt manövrera ut sina Londongrannar Crystal Palace med 4-1 på bortaplan. Alexander Kacaniklic var bänkad och med detta resultat lär han få svårt att ta tillbaka sin plats i laget. Det är åtminstone en svensk som gör i Fulhamträja idag, och det är jag.