loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja kommer från Evertons supportershop. Där inhandlades den av min kollega på Kungshögsskolan Göran Bylund. Som den Liverpoolsupporter han är skulle han till Anfield och titta på Liverpool mot Manchester City i Premier League. Innan han åkte frågade han mig om det var någon tröja jag önskade. Då Evertons hemmaarena ligger ett stenkast från Anfield, var Göran snäll nog att fixa denna tröja till mig.

 

För tredje året i rad har Everton kontrakterat Le coq Sportiff att tillverka tröjorna. Detta gör att de i stort sett bara kan köpas direkt från Everton. Den kinesiska öltillverkaren Chang ståtar med sponsorreklamen för sjunde året i rad. Lite nyheter är att tröjan har en gul bård längst ner på ärmen och att fodret i kragen är gult. Kragen är också ny vilket gör att tröjan mer liknar en pikétröja än en matchtröja.

 

Visste Ni förresten att Everton och Chang samlade ihop 135.000 pund för att hjälpa till att återuppföra en by i Thailand som drabbades av tsunamin 2004. Byn heter numera Everton-Chang.