loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja köpte jag över nätet på clasical football shirts. Normalt har de begagnade tröjor, men denna kom säkert från någon typ av konkurslager och kostade bara 10 pund och vat splitter ny. Det blev tröja nr. 474.

 

Le coq Sportiff har återvänt till Everton. Detta firade de med att göra enb tröja snarlik den de tillverkade under sin första runda i Everton 1983-1985. Då hade Evertons blå tröja också den vita haklappsliknande triangeln. Inne i halsen står 25 år plus namnen på första uppställningen som vann ligan detta år 1984/85. Den kinesiska öltillverkaren Chang ståtar med sponsorreklamen för sjunde året i rad.

 

Det gick inte riktigt lika bra i ligan i denna dress, men en åttonde plats var OK. Både i FA-cupen och i Ligacupen åkte Everton ut i fjärde rundan, mot Birmingham hemma med 1-2 respektive Tottenham borta med 2-0. Laget spelade även i Europe League. I gruppspelet klarade sig Everton och Benfica vidare, men i vårens första match, 16-delsfinalen blev ett annat portugisiskt lag, Sporting för svåra.