Lucka 17
Plats 8. EVERTON F.C.

I dagens lucka så handlar det om Evertons klubbmärke. Då talkSPORT.com hade sin rankning av Premier Leaguelagens klubbmärke denna säsong så hamnade Everton på plats 8.

1878 - 1978

1878 bildade ett gäng ungdomar från St Domingo's Church School fotbollsklubben St Domingo's FC. Ett år senare bytte de namn till Everton FC. Detta var alla eniga om, men lagdressen i blått beslöt man inte förrän 1901. Redan  1912  började de använda klubbmärke på tröjorna. Då och ända fram till 1978 använde de olika typer av klubbmärken som innehöll EFC som olika monogram. Everton är också lite unika då de aldrig använt sig av en symbol för klubben som grundar sig på stadens stadsvapen. I detta fall Liverpool.

1978 - 1990

1878 kom det nya klubmärket på Evertons tröjor, men det märket framträdde redan 1938. Då hade klubbens sekreterare Theo Kelly fått i uppdrag att tillverka ett klubbmärke åt Everton. Den var dock inte tänkt till matchtröjorna utan till slipsarna som klubbens anställda skulle bära. Kelly hade letat upp ett av området Evertons mer kända landmärken. Det är Ruperts torn, som använts som allt från fyr och arrest. Han lade också till två lagerkransar som är ett tecken för segrare. Längst ner placerade han klubbens latinska motto; "Nil Satis, Nisi Optimum" (Inget utöver det bästa är bra nog). En modern variant av detta märke tog plats på Evertons tröjor 1978. 1983 kombinerade man med det gamla monogramet då man ville förenkla klubbmärket.

1991 - 2013

1991 beslöt man att införa ett nytt emblem. I själva verket så har Evertons klubbmärken varit ganska lika det som Theo Kelly införde och nu gick man ännu närmare originalet. Det latinska mottot var tillbaka. 2000 lade man till årtalet då klubben bildades och klubbens namn stod under emblemet. 2013 ville man modernisera emblemet och tog bort både lagerkransarna och det latinska mottot. Detta märke  blev bara ett år gammalt då supportrarna protesterade å det grövsta. 

2014-

Klubben reagerade positivt på supportrarnas protester och plockade fram tre modifieringar på Theo Kellys skapelse. Detta märke vann, och fick 80% av rösterna. Latinska mottot och lagerkransarna är tillbaka. Ruperts torn finns givetvis med liksom klubbens namn och årtalet som den grundades. Av alla lag i Premier League  är alltså detta det nyaste märket. Huddersfield har visserligen ett alldeles nytt på sin dress denna säsong, men det gäller inte som hela klubbens emblem.

Ruperts torn