loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja var år 2014:s första och den 551:a i min samling. Jag fick den onsdagen den 8:e januari. Det var åter min kollega Göran Bylund på Kungshögsskolan som fixade tröjan. Han hade tagit en tur till Liverpool för att se FC och fira nyår, och då frågar han alltid om det är något jag vill ha. Liverpool FC har jag alltid skaffat från Fotbollsaffären, men Everton är knepiga att få tag på om man inte beställer från hemsidan eller som nu, är i Liverpool.

Nike gjorde Evertons utrustning för andra året. Hemmatröjorna är snarlika år från år, men denna andratröja i de svenska färgerna gillade jag, så därför slog jag till då jag fick förfrågan av Göran. Chang stod för sponsringen för tionde året i rad. En ny detalj i utrustningen är ett nytt klubbmärke för denna säsong. Mottot på latin är borttaget och årtal och Everton är satt in i klubbmärkesskölden.

Roberto Martinez har tagit över som manager från David Moyes som gick till Manchester United och tog någon spelare med sig. Trots detta så klarar sig Everton bättre än Moyes nya klubb.